Dünya çapında birçok şehirde düzenlenen, tamamı gönüllüler tarafından organize edilen bir Google konferansı olan DevFest 2021, 28 Kasım Pazar günü Çanakkale’de gerçekleşecek.

Çanakkale’de ilk defa düzenlenecek sürpriz konuşmacılar ve etkinlikler olacak. DevFest, 28 Kasım Pazar günü, saat 09.15’te ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezinde kapılarını açacak. Önkayıtların tamamlanması ardından 10.00’da başlayacak program kapsamında açılış konuşmasını, Google’da Developer Relations Coordinator olan Beyza Sunay Güler yapacak.  Ardından, daha önce Cumhurbaşkanlığı ve STM de dahil olmak üzere birçok yerde siber güvenlik üzerine çalışmalar yapan ve şu an Deepcase adlı şirkette CTO olan Mahir Yüksel, ‘Siber Güvenlik Kariyer Yolu’ sunumuyla katılımcılarla buluşacak. Sonrasında da Google Developers Expert olan Yüksel Tolun, ‘Build Interactive Games for Google Assistant’ sunumuyla kürsüde olacak.

Devamında, Nara EdTech’de CEO olan Zafer Karadayı ’Çanakkale’de Start Up Olmak’ konusu ile anlatımda bulunacak. Lead Mobile Developer olan Sercan Yusuf, ’Flutter’da İlk Uygulamam’ başlığı altında sunumunu gerçekleştirecek.  Ayrıca; Up School’ da Project Manager olan Sercan Alc ‘Should I Learn Kotlin For Android&Other?’, Machine Learning Engineer olan Ahmet Melek ’Yapay Zeka Atölyesi:NLP’ye Giriş’  konularında bilgi ve birikimlerini paylaşacak. Kodlama etkinlikleri, piyano dinletisi, çekilişlerin de olacağı DevFest Çanakkale’ye; Beyza Sunay Güler, Ahmet Melek, Serkan Alc, Yüksel Tolun ve Sercan Yusuf ile Google Communities ekosisteminde yaşanılan anıların ve komik olayların konuşulacağı bol kahkaha dolu panel de ayrıca renk katacak.

Sevi Gözay UĞURLU

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Resim