Çanakkaleli yazar Muhammed Yavaş, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’ü ziyaret etti. 6. kitabı ‘Güzel Günler Göreceğiz’ ile okurlarıyla buluşmaya hazırlanan yazar Yavaş, ilçede gerçekleştirilmesi düşünülen kitap fuarına ilişkin Başkan Öz ile sohbet etti. Ayrıca Yavaş, Türkiye’deki kadın cinayetlerini konu edinen ‘Adı Zeynep’ kitabının imzalı baskısını Başkan Öz’e takdim etti.
 
Çanakkale’nin Çan ilçesinde doğup büyüyen ve bir süre orada gazetecilik yapan Muhammet Yavaş, 2017’den bu yana ‘Ben Dünyaya Kanka Olarak Gelmişim’, ‘Enişte Bey Diyeceksiniz’, ‘Bu Da Mı Gol Değil’, ‘Adı Zeynep’, ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ ve ‘Adı Zeynep 2. Baskı’ olmak üzere 5 kitap yazdı. Yazar Yavaş, ‘Güzel Günler Göreceğiz’ isimli yeni kitabının baskısının da hazır olduğunu aktardı. Yakında okurlarıyla buluşacak olan ‘Güzel Günler Göreceğiz’, yazarın yüzde 80’i siyasi olan köşe yazılarından oluşuyor.
 
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’ün nazik daveti üzerine kendisini ziyaret ettiğini belirten yazar Muhammet Yavaş, “Kendisiyle ilçemizde belediyemiz tarafından yapılması düşünülen kitap fuarına ilişkin keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Bu sohbette kaçıncı kitabımı çıkarttığımı sordu, beşinci kitabımı çıkarttığımı söyleyince şaşırıp ilçemizde böyle bir yazar olmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. Zaten paylaşımında da bu mutluluğunu belirtmiş. Kendisine nezaketi ve misafirperverliği için ben de teşekkür ederim. Gelecekte de yazmak istediğim konular var, bunlarla ilgili de çalışmalara başladım. Başkan beyin de bir projesi var onu da değerlendirmeye alacağız. Başkan beye neden böyle bir konuda kitap yazma gereksinimi duyduğumu da belirttim ve elbette kitabın arka kapağını göstererek İstanbul Sözleşmesi'nin önemine değindim zaten kitabı da İstanbul Sözleşmesi Yaşatır diyerek imzaladım” şeklinde konuştu.
 
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, ziyarete ilişkin bir fotoğrafla yaptığı paylaşımı sosyal medya üzerinden yayımladı. Paylaşımda,“Genç kuşağın; toplumun aksayan tarafına ışık vuran sosyal temalı yaklaşımları, geleceğe ve gençlere olan umudumuzu diri tutuyor. Şirin ilçemizin, duyarlı ve edebiyat aşığı genci Muhammed yavaş ziyaretinde anlamlı bir eser ile kapımızı çaldı. Toplumumuzun kanayan yarası; kadın şiddetine bir de genç yazarımızın gözünden bakıyoruz. Kaleme alınan bu eseri herkesin mutlaka okumasını tavsiye ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.
 
 
Sevi Gözay UĞURLU