Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi, 7. İl Başkanları Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Çanakkale Deva Partisi İl Başkanı Berkan Karaca, toplantı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Karaca, ülkedeki sorunların konuşulmasının yanında sorunlar için çözüm eylem planları da hazırladıklarını aktardı.
 
Başkan Karaca, “Toplantıda ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, aynı zamanda önümüzdeki süreçte iktidarın değişmesi halinde hazırlanmış güçlendirilmiş parlamenter sistem ve teşkilatlanma çalışmaları hakkında çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Alınan kararların hayırlı olmasını diliyorum. Bu ülkeye deva olacak eylem planları hazırlandı. Biz şu anda diğer partilerin yapmayı hayal etmediği eylem planlarını yapıyoruz. Gerçekten çözüm odaklı çalışmalarımız var. Diğer partilerden farklı olarak sorunların yanında çözüm için eylem planları da hazırlıyoruz” dedi.
 
“PARTİMİZİN EYLEM PLANLARI, SAHADA KARŞILIK BULUYOR”
Hem anketlerde hem de üyelik anlamında açık ara artış gösteren tek parti olduklarını ifade eden Karaca, “Anketlerde de her geçen gün oyumuz diğer aya göre oyunu arttırıyor. Bunda elbette sahada olmamız, insanlarla iç içe olmamız, teşkilatlanmaya önem vermemizden kaynaklanıyor. Teşkilatlanmalar artıkça zaten bu ivme yükselecektir. Partimizin eylem planları, çözüm önerileri sahada ciddi bir karşılık buluyor. Şu anda faaliyetlerimiz bizi, her geçen gün daha iyi artışlar yaşatan bir parti yapıyor’’ ifadelerini kullandı.
 
“YOKLUK, KITLIK DÖNEMİ TEKRAR BAŞLIYOR”
İl Başkanları toplantısında konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Sayın Erdoğan sıkça eski yokluk günlerini hatırlıyor: Yağ, un, şeker kuyruklarından bahsediyor. Ama şimdi maalesef yokluk, kıtlık dönemi tekrar başlıyor. Gençlerimiz yağ kuyruklarını bilmiyor ama bu kötü yönetim yüzünden bayat ekmek kuyruklarını görüyor. Son haftalarda da şeker sıkıntısı duyar olduk. Şu son 19-20 yılda böyle bir şey yoktu ama o yokluk, yoksulluk, kuyruk dönemini maalesef ülkenin gerçeği haline getirdiler. Anlaşılan bu iktidar, şeker kuyruğu günlerini bilmeyen Y ve Z kuşağına o günleri yaşatacak. Biz emaneti teslim aldığımız gün, ülkemiz hızla toparlanmaya başlayacak’’ şeklinde konuştu.
 
“ALNIMIZIN TERİ, KURUMADAN YOK OLUYOR”
Her geçen gün değer kaybeden TL hakkında konuşan Babacan, ‘’Paramız pul oluyor. Alnımızın teri kurumadan paramız yok oluyor. Asgari ücret 283 dolar oldu, neredeyse Çin'le aynı. Yediğimiz her şeyin maliyeti artıyor. Zam üstüne zam… Elektrik, doğalgaz aldığımız her nefesle zamlanıyor. Bu büyük başarısızlığın müsebbibi ise çıkıp diyor ki: ‘Ekonominin kitabını yazdık.’ Erdoğan'a soruyorum: ‘Bu kitap hangi kitap?’ Biz ekonomiyi size devrettiğimizde dolar 2,92'ydi. Şimdi 10'u geçti. Sizin yazdığınız kitap, bir milletin yoksullaşması. Kitapta bir yükseliş devri var, ortak aklın varlığı, ehil ve dürüst kadrolar varken olan hali. Bir de adaleti yerlerde süründürünce, hukuki güvenliği bitirince ne hale geldiğimiz var. Yazdığınız kitap bu’’ diyerek sözlerini sonlandır.  
 
Şenay AZMAN