Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesinde doğalgaz ilk kazı töreninde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, erken seçim tartışmalarına değinerek, “Biz başkanlık sistemine erken seçim olmasın diye, siyasi kriz ve polemiklerle ülke zaman kaybetmesin diye geçtik. Bugün ısrarla erken seçim diyenlere Geyikli meydanından haykırıyorum; seçimlerin tarihi 2023 Haziran. Biz artık yılda bir seçim yapan, 6 ayda bir hükümet değiştiren bir Türkiye istemiyoruz. Yetkimizi 5 yıllığına aldık. Son güne kadar anamızın ak sütü gibi helal olan bu oylarla görevimize devam edeceğiz. Seçimler zamanında yapılacak. Bizim böyle bir gündemimiz yok” dedi.
 
Geyikli beldesindeki doğalgaz ilk kazı töreni, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, AK Partili belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve belde sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti.
 
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunup, dua edilmesiyle başlayan törende Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından kürsüye gelen Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’nin artık büyük projelerle anıldığını söyledi. Turan, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 1915 Çanakkale Köprüsünün son tabliye montajının gerçekleştirildiğini hatırlattı. Çanakkale’ye yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler veren Turan, “Geyiklimiz idari olarak belde olmasına rağmen başkanımızın yoğun gayretleri Ankara’da bizlerin yoğun destekleriyle AKS yöneticileri başta olmak üzere büyük bir motivasyonla artık Geyiklimize doğalgaz gelmesinin bugün besmelesini çekiyoruz. Bugün ilk kazmayı vuruyoruz. Bizde başlayan iş biten iştir. Göreceksiniz bugün başlayacağız inşallah bir sene sonra kış gelmeden Geyiklimizde artık evlerimizde doğalgaz sobalarının yanmaya başladığını hep beraber göreceğiz. Geyiklimize yazlık derdik ama göreceksiniz artık Geyiklimiz kışlık da olacak. Yazın gelen misafirlerimiz kışın da kalmaya başlayacaklar. Biz istiyoruz ki tüm Çanakkale’mizde doğalgazın gelmediği yer kalmasın. Geyikli ’ye bu yatırımın maliyeti 26,5 milyon lira. 160 kilometre boru döşenecek. 2022’nin sonbaharında Geyikli merkezdeki vatandaşlarımız doğalgazı evlerinde kullanmaya başlayacak. Hemen ardından yazlık bölgeleri geçeceğiz, onun da 3-4 senede planlanması var. Daha önce belde olmasına rağmen Karabiga ve Gümüşçay’da doğalgaz çalışmalarını başlattık. Bir müjde daha vermek istiyorum; Yenice ilçemizde doğalgaz açılışını fiili olarak yapmış olduk. Bu işleri yaparken parti ayrımı yapmıyoruz. Hangi belediye hangi partiden hiçbiriyle derdimiz yok. Örneğin Çardak beldesi CHP’li, ama doğalgaz hattına başladık. Açılışını inşallah seneye yapacağız. Dardanos, Güzelyalı bölgesine hep omuz verdik, güzel işler yaptık. Ayvacık için EPDK’ya gittik ısrarcı olduk, süreci başladı. Gelibolu’da çok geciktik, meclis kararı alamadık. Çok uğraştık. Ama en sonunda teşkilatımızın da oradaki ısrarı, meclis üyelerimizin gayretiyle belediye başkanının meclisi toplamasıyla o karar da alındı, Gelibolu’da yoluna girdi. Buradan duyuruyorum, Evreşe de hazırlığı yapsın. İnşallah yakında doğalgaz yakında oraya da gelme sürecine başlayacak” dedi.
 
“SEÇİMLER ZAMANINDA YAPILACAK”
Konuşmasının devamında Türkiye gündeminden bahseden Turan, “Tabi ki siyaset yapacağız, tartışacağız. Ancak, söylemek isterim ki; biz başkanlık sistemine erken seçim olmasın diye, siyasi kriz ve polemiklerle ülke zaman kaybetmesin diye geçtik. Bugün ısrarla erken seçim diyenlere Geyikli meydanından haykırıyorum; seçimlerin tarihi 2023 Haziran. Biz artık yılda bir seçim yapan, 6 ayda bir hükümet değiştiren bir Türkiye istemiyoruz. Yetkimizi 5 yıllığına aldık. Son güne kadar anamızın ak sütü gibi helal olan bu oylarla görevimize devam edeceğiz. Seçimler zamanında yapılacak. Bizim böyle bir gündemimiz yok. Kaldı ki ‘yarın seçim’ desek, adayları yok. Ne seçiminden bahsediyorsunuz. Bugün açıklarsak yıpranırmış, Erdoğan 20 yıldır Cumhurbaşkanı değil mi? Ne demek yıpranırmış. Yıpranacak adamı koymayın, yıpranmasın o zaman. Biz hazırlığımızı yapıyoruz. 50+1 tartışması da çok geride kaldı. Bu ülkenin istikrarı için 50+1 kuralının, parametresinin değişmeyeceğini, böyle bir gündemimiz olmadığını, çalışıp da 50+1’den çok daha üstte oranlarla inşallah ittifakımızın böyle devam edeceğini söylemek isterim” cümlelerini kurdu. Konuşmaların ardından doğal gaz için ilk kazı yapılarak, Sisteme bağlanacak ilk boru törene katılan protokol üyelerince imzalandı.
 
Gülçin AKIN