11. Dünya Shotokan Şampiyonasından Çanakkaleli milli sporcular Beyza Akkaya ve kardeşi Alişan Akkaya kendi branşlarında dünya şampiyonu olarak büyük başarılara imza attılar.

Dünya Shotokan Federasyonunca organize edilen 11. Dünya Shotokan Şampiyonası 5-7 Kasım 2021 tarihlerinde WOW Hotel Convention Center'da yapıldı. Çanakkaleli Beyza Akkaya ve Alişan Akkaya kardeşler dünya şampiyonu oldu. Çanakkale Geçilmez Gençlik ve Spor Kulübünden yapılan açıklamalarda kente büyük gurur yaşatan iki kardeşin zaferleri duyuruldu. Beyza Akkaya’nın başarısı, 30 ülkeden 1914 sporcunun mücadele ettiği WSF Dünya Shotokan Karate Şampiyonası'nda milli sporcumuz Çanakkale'nin gururu Beyza Akkaya 12-13 yaş 43 Kg Kumite dalında tüm rakiplerini yenerek WSF Dünya Şampiyonu olup Altın madalya kazanmıştır” ifadeleriyle paylaşıldı.
Kardeşi Alişan Akkaya için de “Çanakkale’mizin evladı milli sporcumuz Alişan Akkaya WSF Dünya Shotokan Karate Şampiyonasında tüm rakiplerini yenerek Dünya Şampiyonu olup altın madalya kazanmıştır. Sporcumuzu, hocalarını ve Çanakkale Geçilmez Gençlik ve Spor Kulübünü bu büyük başarısından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” cümleleri kuruldu.