29 Ekim cumhuriyet Bayramı sebebiyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Uluslararası, Disiplinlerarası Çevrimiçi Sergi olan Cumhuriyet Sergisi Sanatsever Galeri’sinde açılışı gerçekleşmesinin ardından, birçok sanatseverin beğenisini topluyor.
 
29 Kasım tarihine kadar devam edecek, hem ÇOMÜ GSF web sayfasında yer alan Çevirimiçi Sanat Galerisi’nde hem de Sanatsever Galerisi’nde vatandaşlarla buluşan Cumhuriyet Sergisi’nde Cumhuriyetin 98.yılı olması sebebiyle ‘98 sanatçının 98 yapıyla’ açılışı gerçekleştirildi. ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Evren Karayel Gökkaya, düzenledikleri bu sergiyle ilgili, “Cumhuriyetimizin 98. yılı kutlamaları kapsamında fakültemizin düzenlediği ve katkı sağladığı uluslararası ve disiplinler arası iki çevrimiçi serginin yani sıra fakültemizin plastik sanatlar dallarında eğitim veren öğretim elemanlarının eserlerinden oluşan ve sanatseverlerle yüz yüze buluşan bu sergi,  Tiyatro Bölümümüzün öğrencilerinin performans gösterileri ve korolarıyla açılmıştır. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birinin kopmuş olacağını söyleyen Ulu Önder Atatürk'ün izinde yürüyen akademisyenler, öğrenciler ve sanatçılar olan bizler bilgisizliğin cehalet, sanatsal duyarsızlığın barbar toplumlar yaratacağının bilincinde, duyarlı, yurtta ve cihanda barış içinde bir toplum yaratan sanatı öğreten ve uygulayan bir fakültenin mensubu olmaktan ve eserlerimizi bugün bu şanlı günde kentle buluşturmaktan onur duyuyoruz. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” dedi.
 
“CUMHURİYET BİLİM VE SANAT DEMEKTİR”
GSF Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Umut Germeç, ise sergiyle ilgili düşüncelerini dile getirerek, “Geçtiğimiz yıl yine Cumhuriyet Bayramında, Türkiye Cumhuriyeti’mizin kuruluşunun 97. Yılında ‘97 yıla 97 yapıt’ başlığıyla uluslararası çevrimiçi ve disiplinlerarası bir sergi düzenlemiştik. Bu yıl 98. yılını kutluyoruz cumhuriyetimizin. 98 sanatçının 98 yapıyla katıldığı Cumhuriyet Sergisi’yle. Cumhuriyet kültür demektir. Cumhuriyet bilim ve sanat demektir, kültür demektir çünkü Anadolu’muzun bütün kadim kültürlerine köklerini uzatan, özümseyen sağlam gövdeli bir çınardır. Halkımız onun şemsiyesi altında, bilimin yol göstericiliğinde ve sanatın geniş kavrayıcı, irdeleyici düşünce ve duygu yüklü görme biçimleriyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği amaca, ileri bir uygarlık düzeyine kavuşacaktır. Bütün yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” şeklinde konuştu.
 
“SERGİ 13 KASIM’A KADAR GEZİLEBİLECEK”
“ Bu yıl ilk kez resmi kurumlara ait galerilerin dışında bir mekanda, fakülte olarak sergi yapmaktayız” diyen Germeç, “ÇOMÜ, GSF Resim Bölümü mezunumuz değerli sanatçı Ogün Yücel’in kurup, sanatçı emeğiyle var ettiği, kentimizin merkezinde yer alan bir mekan Sanat Sever. Sanat eğitimi vererek, atölye çalışmaları yaparak kendini döndürmekte. Kendilerine içtenlikle teşekkür ederim.  ÇOMÜ GSF web sayfasında yer alan çevirimiçi sergi 29 Kasım 2021 tarihine kadar güncel kalacak, Sanatsever’deki fiziki sergi 13 Kasım’a kadar gezilebilecektir. Öncelikle sergimize yurtdışından ve ülkemizden yapıtlarıyla katılan  değerli sanatçılara, serginin düzenlenmesinde emeği geçen düzenleme kurulu üyelerine, Düzenleme Kurulu’na başkanlık eden Dekan, Sn. Prof. Evren Karayel Gökkaya’ya, hazırladıkları performansla etkinliğimize derinlik katan Tiyatro Bölümü’müzün değerli öğretim elemanları  ve öğrencilerine, performansın konseptini oluşturan Sn. Doçent Dr. Esra Çizmeci’ ye, 29 Ekim 2021 Marşı için Sn. Öğretim Görevlisi Yonca Yüksel’e, etkinliğimize tasarladığı afişle nitelik katan Sn. Dr. Öğr. Üyesi Alican Metin’e  ve sergiyi yayına hazırlayan Sn. Arş. Gör. Kaan Kaya’ya teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN