Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk ve ilçe yönetimi, geçtiğimiz gün düzenlendiği basın toplantısında, İlçe Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın yönetimini eleştirerek, Erdoğan’ın seçim öncesinde verdiği vaatleri tutmasını söyledi.
 
CHP İlçe Başkanı Osman Öztürk, yaptığı açıklamada öncelikle herkesi pandemi kurallarına uyması için ricada bulunmasının ardından, “Covid belasının devam ettiği bu zorlu süreçte halkımızı salgın hastalıktan çok zam yağmurları ve yüksek enflasyon hasta ederek yaşamdan soğutuyor. Hemen hemen her hafta etiketlerin değiştiği, benzine, mazota, gaza yani yeni tabiriyle fiyat ayarlanması adı altında yüksek zamların yapıldığı Türk liramızın dünyada hiçbir değerinin kalmadığı, gıda enflasyonunun tavan yaptığı bu dönemde halkımızın kepçe ile vergi alıp kaşıkla geri veren hükümet artık miladını tamamlamıştır. Değişim ufuktadır. Değişim haktır. Değişim hukuktur. Değişim adalettir. Değişim ferah güzel günlerdir. Bir buçuk yıl sonra AKP ve MHP’nin saçma sapan politikalarından kurtulma vaktidir. Yüksek vergilerden, gelecekte ne olacak düşüncesinden, yoksulluktan kurtulma vaktidir. Üretim, gelişim ve huzur vaktidir. Toplumdaki ayrışmanın, kutuplaşmanın son bulması, kardeşlik ve sevginin daim olduğu bir dönemin habercisidir. Rüşvet ve adam kayırmanın son bulduğu, israf ve şatafatın olmadığı, bereketli yeni bir dönem hem ülkemize hem de Biga’mızda yakında başlayacaktır. Lütfen bolluk ve mutluluğun hüküm süreceği yeni dönem sürecinde bu zor dönemde tüm halkımızın önce sağlığına dikkat etmesi, ardından ekonomik anlamda planlı hareket etmesi, bu kötü yönetimden hep birlikte kurtulacak hep birlikte refaha ereceğiz” dedi.
 
“9 AYDA BİGA’DA 14 DEFA SU KESİNTİSİ YAŞADI”
Öztürk, açıklamasının devamında, “Basın açıklamamızda güzel ilçemiz Biga’nın nasıl yönetilemediğini, iş bilmezlerin ‘gönül almaya geliyoruz’ deyip de nasıl Biga’mızın güzel insanlarına eziyet olduklarını, verilen sözlerin ne kadar çabuk unutulduğunu sizlerle paylaşacağız. Ancak şunu belirtmeden başlamak istemiyorum; tüm hemşehrilerimiz bilsinler ki dertleri bizim de dertlerimiz, istekleri bizim baş tacımızdır. Dünya genelinde Covid-19 salgını ülkemizde ve Biga’mızda da devam etmektedir. Birçok can kaybı yaşanmış ve birçok aile eksik kalmıştır. Bu salgından korunmanın en etkili yolu maske, mesafe ve temizliktir. Hal böyleyken temizlik için en önemli etken sudur. Ancak ne hikmetse Biga Belediyesi’nin yönetiminde bulunan şahıslar, bunlardan bihaber olsa gerek, sadece 2021 yılında yani geride kalan 9 ayda Biga’da 14 defa su kesintisi yaşadı. Dikkatinizi çekmek istiyorum, 9 ayda 14 defa. Her ay iki defa su kesildi. Her ne hikmetse bu kesintilerin hepsinde mazeret ‘ana isale su hattında’ yaşanan su gösterildi. Şimdi hemşehrilerim adına AK Parti Belediye Başkanına sormak istiyorum; sizin salgından haberiniz var mı? 9 ay boyunca ana isale su hattında yapılan çalışmalarda sorunu neden çözememektesiniz? Bu sorunlar hep size mi denk geliyor, Bigalıların salgın döneminde en çok ihtiyaç duyduğu suyu bile doğru düzgün ulaştıramamanın vicdanını yaşıyor musunuz? En temel ihtiyaç olan suya ulaşmak artık Biga’da eziyet olmaktan çıkmalıdır, bu iş bilmezliktir, bunun adı acizliktir” şeklinde konuştu.
 
“HEMEN HALKIMIZIN YOLLARINI TAMAMLAYIN”
“Sosyal medya fenomeni gibi her şeyi abartan bir zihniyetin söylemlerinin aksine, icraatlarının gerçekten öyle olmadığı tüm Bigalı hemşehrilerim görüyor, biliyor” diyen Başkan Öztürk, “Sorarsanız Bigalı hemşehrilerimin ayağını çamura bastırmayacak bu zihniyet ne hikmetse yazın ortasında insanları tozu toprağa, pisliğe doyurmuştur. Hüseyin Onan Caddesi; Ada Mahallesi, Hamdi Bey, TOKİ ve Ortur’da oturan hemşehirlerimizin evlerine, iş yerlerine gitmek için kullandığı en alternatif yoldur. Bu yol yaklaşık 8 aydır kazılmış şekilde ve halkımızın tozla yaşamaya mahkum edildiği bir gerçektir.  Geride kalan bütün yaz boyunca mahalle sakinlerimiz camlarını açıp da evlerinin içerisine temiz hava alamamışlardır. Bizim burada sormak istediğimiz bu cadde üzerinde birçok gün çalışma yapılmadı, mahalle sakinleri çalışan işçileri görmedi. İş uzadı da uzadı… Sayın Erdoğan, yolu ne zaman bitirmeyi planlıyorsunuz? Yolun kenarındaki kaldırım kenarlarına döşenen yani en son yapılacak olan bordür taşları neden bekletilmektedir. Allah korusun, burada yaşanacak olan bir kazada sorumlu Biga Belediye Başkanı olur. Bu yol tamamlandıysa şayet, yol kenarındaki taşları kimseye bir şey olmadan kaldırın. Eğer çalışmalar devam ediyorsa hemen halkımızın yollarını tamamlayın” ifadelerini kullandı.
 
“SÖZ VERDİKLERİ HAYVAN BAKIM KONAKLAMA VE REHABİLİTASYON MERKEZİNİ YAPSINLAR”
Öztürk, sokak hayvanları için yapılma sözü verilen merkezin hala daha yapılmadığını da vurgulayarak, “İlçemiz Biga’da iki yıldır başıboş dolaşan, başta çocuklarımız olmak üzere halkımıza sıkıntı yaratan köpekler ile başı dertte. Maalesef ki bugün ilçemizde sürü halinde gezen köpek görebilirsiniz. Çocuklarımız korkuyor, annelerimiz tedirgin. Bu hayvanlarımızı kısırlaştırdık diye övünen bu zihniyet seçim zamanında verdiği sözleri tutmasını halkımız adına bekliyoruz. Neydi bu söz şöyle hatırlatayım; Güney Marmara’nın en büyük hayvan bakım ve koruma rehabilitasyona merkezi yapılacaktı. Yapıldı mı? Hayır. Yapılacak mı? Biz beklemedeyiz, takipteyiz.  Bizim önerimiz sokak hayvanlarına 3-5 mama vererek, boy boy fotoğraf çekinip reklam yapacaklarına halkımızın sesine kulak versinler ve bir an önce söz verdikleri hayvan bakım konaklama ve rehabilitasyon merkezini yapsınlar. Böylelikle insanlarımız rahata kavuşmuş olur. Bu konuda bir sitemimizde ilçemizde faaliyet gösteren hayvan derneklerine. Hayvanlarımızın sıkıntılarında nasıl ses yükseltiyorsanız, hayvanlarımız için söz verilen projenin de hayata geçmesi için lütfen sesinizi gösterin. 2022 yılına girmeye hazırlandığımız bu dönemde, bu kadar basit sorunların çözülemediği ve halkımıza sıkıntı çektirdiği yönetim anlayışını kınıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“9 NAMUS SÖZÜ VE 44 MUHTEŞEM PROJENİN TAKİPÇİSİYİZ”
Öztürk, konuşmasının devamında ilçenin diğer sorunlarını da dile getirmesinin ardından son olarak Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’a şu şekilde seslendir: “Sayın Başkan, Bigalı hemşehrilerimize verdiğiniz 9 namus sözü ve 44 muhteşem projenin takipçisiyiz. Her platformda halkımıza verdiğiniz sözleri sizlere hatırlatacak seçim yapılıncaya kadar da peşinizi bırakmayacağız. ‘Namus sözü veriyorum’ diyerek halkımızı kimsenin kandıracağını zannetmesin.”
 
“ELEKTRONİK HARAÇ SİSTEMİ HALİNE DÖNDÜRMENİN ANLAMI YOK”
Elektronik Denetleme Sistemi(EDS)ile ilgili vatandaşların kendilerine gelen cezaların çok yüksek rakamlarda olduğunu, okullar bölgesinde denerek bu çalışmanın yapıldığı fakat okul bölgesinin dışında olduğunu söyleyen bir gazetecinin konu hakkındaki görüşlerini sorması üzerine Öztürk, “EDS’ler hakkında bugüne kadar ana muhalefet partisi olarak hiç konuşmadık. EDS gereklidir, Biga’nın okullar bölgesinde bu EDS’nin olması gerekmektedir. Daha önceden bu konuda canlarımız yandı. Fakat burada şöyle bir sıkıntı var; bunun sürekli halkın yararına olduğu gibi anlatılıp Elektronik Denetleme Sistemi’ni, Elektronik Haraç Sistemi haline döndürmenin anlamı yok. Çünkü belediye bunu sürekli halkın yararına, öğrencilerimiz için koyduğunu iddia edip okullar sınırına gelmeden kesti. O zaman bunu da alın, belediyenin önüne kadar götürün” ifadelerini kullandı.
 
Sevi Gözay UĞURLU