Muhtarlar Günü Çanakkale’de çeşitli programlarla kutlandı. Deniz Polis Evi’nde, kentteki muhtarlarla bir araya gelen Vali İlhami Aktaş, “Muhtarlarımız demokrasinin işleyişi açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.
 
Muhtarlar Günü dolayısıyla ilk olarak kent merkezinde Cumhuriyet Meyanında bir tören düzenlendi. Çanakkale Muhtarlar Derneği tarafından meydandaki Atatürk anıtına çelenk sunulması ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Buradaki programa Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, Çanakkale Muhtarlar Deneği Başkanı Sarıbeyli Köy Muhtarı Şahin Arslan ile birlikte daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileriyle birlikte kent merkezi ve köylerde görev yapan çok sayıda muhtar katılım sağladı.
 
Daha sonra Muhtarlar Günü kapsamında Deniz Polis Evi’nde Vali İlhami Aktaş’ın da yer aldığı bir buluşma gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemine ilişkin Musaköy Muhtarı Salih Şahin konuşması ardından Vali Aktaş muhtarlara hitap etti. Devletin ve milletin bütünleşmesinin temel taşlarından birinin muhtarlık kurumu olduğunu belirten Vali Aktaş, “Çanakkale’nin gelişimi ve kamu hizmetinin halkımıza etkin bir şekilde ulaştırılması için kurumlarımızla iş birliği yapan muhtarlarımız demokrasinin işleyişi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu vesileyle görevini yaparak vatanına, milletine en güzel şekilde hizmet eden bütün muhtarlarımıza onurlu görevlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyor, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle tebrik ediyorum” diye konuştu.
 
Deniz Polis Evi’nde gerçekleşen programda Vali İlhami Aktaş’ın yanı sıra Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, kurum amirleri, il genel meclis üyeleri ile köy ve mahalle muhtarları yer aldı.
 
Sevi Gözay UĞURLU