Çanakkale’de Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanı, milletvekilleri ve il yönetimi, kentte çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek, gündemi yerinden takip ediyorlar. Bu kapsamda Çanakkale Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret eden CHP’liler, esnafın son durumu Başkan İbrahim Ejder’den öğrendiler.
 
Yapılan ziyarette; CHP Hukuk ve Seçim işlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ı Çanakkale Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder karşıladı.
 
Ziyaret ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Ejder, “Esnafımıza çok zor geçen pandemi sürecinde dahi hiçbir zaman geri geçirmedik. Esnafın kredi ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Bazı esnaflarımıza 3-4 krediyi verdik ve esnaflarımızın ayakta kalmasını yardımcı olmaya çalıştık. Bu dönemde çekilen kredilerde ötemeler oldu, biraz da kredilerin vadesi uzun tutulabilseydi esnaf açısında çok daha iyi olacaktı. Bizim Kooperatifimiz güçlü bir kooperatif ve biz üyelerimize en iyi hizmeti vermek ihtiyacı olduğunda destek olmak için buradayız. Bu arada Çanakkale’ de esnaf sayısının ciddi arttığını da ifade etmem lazım. Özellikle moto kurye, getir gibi kargo işleri ya da home ofis şeklinde çalışmalar internetten satış yapılan işletmeler ve emlakçılar kategorilerinde çok sayıda yeni esnaf iş başlangıcı yaptı. Bu yeni işyerlerinde hepsi üyemiz oldu ve bu işyerlerinin kredi talepleri var” şeklinde konuştu.
 
Sevi Gözay UĞURLU