Fotoğraf ve resim eserlerinin yer aldığı, Can Yücel’in “YA’U” isimli şiirinden esinlenen ismiyle ‘YA’u Mecburen Yattık’ sergisi, pandemi döneminden sonra ilk kez kapılarını açan Sanatsever’de ziyaretçilerini bekliyor.
 
Geçtiğimi hafta Sanatsever’de açılışı gerçekleşen ‘ YA’U Mecburen Yattık’ isimli fotoğraf ve resim sergisinde toplamda 31 eser sergileniyor. Pandemi döneminin başlamasının ardından uzun zaman sonra kapılarını açan Sanatsever Galerisi’ne ilgi büyük oldu. Pandemi döneminde evlere kapanıldığı için sergiye bu ismi verdiklerini söyleyen sanatçılar, herkesi tekrardan sanatla buluşmaya davet etti. 15 Ekim’e kadar devam edecek sergide Çanakkale Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu üç ressam ve Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji bölümü mezunu fotoğraf sanatçısı Ali Saltan Erdal Sezer Hakan Yeleş ve Ogün Yücel’in eserleri yer aldı.
 
Kendi eserlerinin bulunduğu sergiyle tekrardan sanat severlerle buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Sanatsever Galerisi’nin sahibi Ogün Yücel, “Çanakkale’de zaten az olan kültür ve sanat etkinliklerine pandemiden dolayı uzunca aralar verildi. Bu yüzden bundan sonra Sanatsever’in galeri kısmına daha fazla ağırlık vererek, Çanakkaleli sanatseverleri şehir içi ve şehir dışından birçok sanatçı ile buluşturmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Sevi Gözay UĞURLU