Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ‘Kardeş Oda ve İş birliği Protokolü’ imzalandı.
 
Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası arasında iletişimi güçlendirmek, karşılıklı hizmet standartlarının artmasını sağlamak, ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemek, işbirliği sayesinde daha kapsamlı faaliyetler, projeler hazırlamak, sanayi ve ticaretin gelişmesinin yanında sosyo-kültürel faaliyetlerde de birlikte hareket etmek, eğitim, iş geliştirme ve akreditasyon konularında işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen kardeş oda ve işbirliği protokolü Biga TSO hizmet binasında yapılan törenle imzalandı.
 
Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal ve Trakya ABİGEM A.Ş. Genel Müdürü Fatih Yaldız’ın da hazır bulunduğu Kardeş Oda ve İşbirliği Protokolü imza törenine Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Meclis Başkanı Melih Akyıl, Meclis Başkan Yardımcıları Jale Kırbaş ve Ümit Alşan, Meclis Kâtip Üyesi Metin Mutlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Şahin, Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Erdoğan, Cüneyt Oflaz ve Tevfik Başarır, Meclis üyesi Serdar Seçilen ile Genel Sekreter Mustafa Mutlu katıldı.
 
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası adına ise protokol imza törenine Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ersoy, Yönetim Kurulu üyeleri Gönül İşbul, Cem Tunalı, Haşim Yiğit, Müslüm Kahraman, Zeynel Yurtseven ve Ertuğrul Adıgüzel ve Genel Sekreter İbrahim Karagöz ile basın mensupları katıldı.
 
DOĞAN: “İMZALANAN PROTOKOLLE İKİ ODA ARASINDA KÖPRÜ KURULACAKTIR”
 
Ülkenin iki güzide meslek kuruluşu arasındaki önemli bir imza törenine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başlayan ve protokol imza töreninde konuşan Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Doğan; "Trakya’nın ve Ülkemizin en büyük sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan Çorlu’dan Bigamıza teşrif eden Türkiye’nin en iyi hizmet veren odalarından biri olan Çorlu Oda Başkanımıza, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyesi arkadaşlarıma bizimle kardeş oda olmak istedikleri için teşekkür ediyoruz. İmzalayacağımız bu anlaşma ile iki oda arasında köprü kurmuş olacağız. Odalarımız arasında iletişimi güçlendirmek, karşılıklı hizmet standardının artmasını sağlamak, ortak toplantılar ve faaliyetler gerçekleştirmek önceliklerimiz arasındadır. İşbirliğimiz ile daha kapsamlı etkinlikler ve projeler hazırlamak, sanayi ve ticaretin gelişmesine katkı sağlamak asıl hedefimizdir" dedi.
 
Biga TSO'nun genel yapısından bahseden ve Biga hakkında bilgiler veren Doğan; “Biga, elverişli doğal yapısı, güçlü ulaşım bağlantıları, mevcut organize sanayi bölgesi, markalaşan fuarı, iş olanakları ve stratejik önemi ile Güney Marmara’nın gelişmeye açık ilçesi durumundadır. İlçemiz, artan yatırımlar ile istihdam ve sanayileşme bakımından Çanakkale’nin en gelişmiş bölgesi durumundadır.”  açıklamasında bulundu.
 
İMKÂNI TECRÜBE VE BİLGİ BİRİKİMİNİ KARŞILIKLI OLARAK PAYLAŞMAYA HAZIRIZ
Doğan, konuşmasının son bölümünde iş birliği protokolünün önemine değinerek; "Bu itibarla 'Kardeş Oda' olarak her türlü yardımı, imkânı, tecrübeyi ve bilgi birikimini karşılıklı paylaşmaya hazırız. Yönetim kurulu ve Meclis üyelerimizle birlikte çalışmalarda ortak hareket etmek isteriz. Biliyoruz ki dünyada bölüşünce artan tek şey bilgidir. İmzalayacağımız protokolün her iki ayrı Oda adına hayırlı olmasını ve bölgelerimiz için verimli geçmesini temenni ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
 
“İKİ ODA ADINA HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”
 
Çorlu’nun sahip olduğu imkânlardan ve barındırdığı avantajlardan söz eden Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan; “Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan ve yönetimine bizleri sıcak bir ilgiyle karşılamalarından dolayı memnuniyet duyduk. İmzalamış olduğumuz bu anlaşma ile iki Oda arasında köprü kurmuş olacağız. Odalar arasında iletişimi güçlendirmek, karşılıklı hizmet standardının artmasını sağlamak, önceliklerimiz arasındadır. İşbirliğimiz ile daha kapsamlı etkinlikler ve projeler hazırlamak, sanayi ve ticaretin gelişmesine katkı sağlamak asıl hedefimizdir. İmzalanan protokolün her iki Oda adına hayırlı olmasını ve bölgelerimiz için verimli geçmesini temenni ediyorum." dedi.
 
Çorlu TSO’nun genel yapısından bahseden ve Trakya bölgesi hakkında bilgiler veren İzzet Volkan; "Çorlumuz elverişli doğal yapısı, güçlü ulaşım bağlantıları, mevcut organize sanayi bölgeleri, iş olanakları ve stratejik önemi ile Trakya’nın en büyük ve gelişmiş ilçesi durumundadır. Toplam 5 adet organize sanayi bölgesine ve 1 adet serbest bölgeye sahip olan kentimiz, artan yatırımlar ile istihdam ve sanayileşme bakımından Trakya’da ilk sırada yer almaktadır. Odamız 842 adet sanayi kuruluşu dahil toplamda 7.308 faal üyesi ile Trakya'nın en büyük ve en aktif Ticaret ve Sanayi Odası konumundadır" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından her iki Oda arasında hazırlanan "Kardeş Oda ve İşbirliği Protokolü" imzalandı ve her iki heyetin günün anısına birbirlerine karşılıklı olarak plaket ve hediyeler takdim etmesiyle son buldu.

 


Kaynak: Haber Merkezi