Normalleşme süreci ile hayat kısmen normale dönse de Koronavirüs ile mücadele devam ediyor.  Bu kapsamda Biga Kaymakamı Erdinç Dolu Başkanlığında Pandemi Toplantısı düzenlenerek, koronavirüs ile mücadelede yapılan çalışmalar ve yaklaşan grip mevsiminde alınacak önlemler değerlendirildi.

2020’nin başında Çin’de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan, kısa sürede panemi ilan edilen Koronavirüs ile mücadele tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam ediyor.  Sürecin en başından bu yana gerek Bakanlıklar, İllerde Valiler, İçlerde ise kaymakamlar  pandemi sürecini sona erdirmek için büyük gayret sarf ediyor. Tek kurtuluş olan aşılama çalışmalarının da hızla devam ettiği ülkemizde okulların da açılması ile beraber risk de artmış durumda. Artan riski Biga İlçesinde azaltmaya çalışan yöneticiler bir kez daha bir araya gelerek pandemi sürecini değerlendirdiler. Biga İlçe Kaymakamı Erdinç Dolu Başkanlığında Kaymakamlık Makamı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen pandemi ile mücadelede toplantısına Belediye Başkanı  Bülent Erdoğan, Kaymakam Adayı Serhat Bağcı, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Servi, İlçe Emniyet Müdür Vekili Burhan Erdem, İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Güneş Arıkan Yamaç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Devlet Hastanesi Başhekimi Burhan Akbaş katıldı.
Koronavirüs sürecinde Biga İlçesinde alınan önlemler ve yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda Devlet Hastanesi Başhekimi Burhan Akbaş, ilçedeki hastanenin kapasitesi ve aşı çalışmaları hakkında bilgiler verirken diğer kurumlar da kendi alanlarındaki çalışmalar ile ilgili Kaymakam Erdinç Dolu’ya bilgiler verdiler. Kaymakam Dolu, katılımcılara teşekkür ederek, maske- mesafe-hijyen kurallarını bir kez daha vurgulayarak, Biga İlçesinde vakaların yaşanmaması için ellerinde geleni yapacaklarını belirtti.
 
Haber Merkezi