Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücretinin 15 euro olacağını bildirdi. Yani bugünkü kurla yaklaşık 152 TL’ye denk gelen Bakanın açıklaması twiteerda kısa sürede gündem olurken, fiyatı yüksek bulanların yanı sıra Euro üzerinden paha biçilmesi de eleştiri aldı.

Çanakkale Boğazı’nda Gelibolu ile Lapseki ilçeleri arasında yapımı devam eden, yolunu oluşturan tabliye bloklarının yerleştirilmesinde sona yaklaşılan 1915 Çanakkale Köprüsünde incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu köprüden geçiş fiyatını katıldığı televizyon programında açıkladı. Köprüdeki incelemeler için Lapseki ilçesinde Şekerkaya mevkiinde bulunan şantiyeye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün kedi yolu üzerinde 4 bin 608 metre yürüyerek, 3,5 saatte Avrupa Yakasında Gelibolu ilçesine geçti. Köprü için “Montajlanan tabliye blokları ile artık 1915 Çanakkale Köprüsü büyük oranda tamamlanıyor. Sadece kulelere yakın kısımlardaki tabliyelerin montajı kaldı. Artık 'asırların hayali' için geri sayım başladı, diyebiliriz” ifadelerini kullanan Bakan Karaismailoğlu, Çanakkale programının akşamında NTV canlı yayına katılarak köprüden geçiş fiyatının 15 euro olacağını bildirdi.

Karaismailoğlu, Çanakkale’de geçişlerin feribotlar ile sağlandığını anımsatarak, “Gemiyle 30 dakikanın üzerinde bir geçiş süresi var ama gemiye bindikten sonra tabi. Çoğu zaman buranın havası rüzgarlı ve sisli olduğu için gemiler kalkmıyor, bekliyorlar. Saatlerce süren bir geçiş oluyor burada. Şu anki mevcut gemi tarifesine göre 85 TL ücret alınıyor sadece otomobilden. Bunun yanında köprü açıldığı zaman geçiş ücreti 15 euro olacaktır. Havanın günlük gülistanlık olduğunu düşündüğünüzde buradan geçiş 30 dakika. Trafiğin, kuyruğun olmadığı bir günde 30 dakika ama saatler süren yolculuklar. Bunu Çanakkaleliler ve bu bölgeyi kullanan vatandaşlarımız iyi bilirler. Köprü bittikten sonra 6 dakikada geçecekler” açıklamasında bulundu. Köprü ücreti sosyal medyada kısa sürede yankı bulurken, twiteerda gündem oldu. Fiyatı yüksek bulanların yanı sıra Euro üzerinden paha biçilmesi eleştiri alan 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti bugünkü kurla yaklaşık 152 TL’ye denk geliyor.

Sevi Gözay UĞURLU