21 Eylül Ayvacık'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99'ncu yıl dönümü kapsamında ilçede Ayvacık Belediyesi tarafından bir takım etkinlikler tertip edildi.
 
20 Eylül günü gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, geleneksel hale gelen toplu sünnet şenliğinde sünnet olan çocuklar için sabah saatlerinde mevlüt okutuldu. İlerleyen saatlerde ise Kooperatif ve El Emeği Şenliği stantlarının açılışı yapıldı. Saat 20:00'da ilçe meydanına kurulan büyük sahne ile halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Devamında Orkestroia Grubu ve Tolga Çandar, Ayvacık halkına konser verdi.
 
21 Eylül günü yapılan faaliyetlerde ise sabah saatlerinde resmi kutlama törenleri gerçekleştirildi. Akşam saatlerinde Edirne Belediye Bandosu, ardından 'Sakiler' grubu Ayvacık halkına şarkılarını seslendirerek unutulmaz bir gece yaşattı.
 
Etkinliklere ilişkin açıklama yapan Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, mutlu bir Ayvacık için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Bayram, etkinliklere gösterdikleri ilgiden ötürü Ayvacık halkına teşekkür etti.
 


Kaynak: Haber Merkezi