Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivali’ne Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) damga vurdu. Birbirinden renkli dansları ile Bodrumlularla buluşan ÇAFAD, Çanakkale’yi temsil etmenin gururunu yaşadı.
 
Ulusal ve uluslararası düzenlediği festivallerle başarılarını gün geçtikçe arttıran Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD), Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Uluslararası Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivali’nde sahne aldı. Birçok farklı şehirden gelen dans gruplarının aynı sahneyi paylaştığı festivalde, ÇAFAD gösterileri ile büyük alkış aldı.
 
Bodrum Kalesi sahnesinde gerçekleştirilen etkinliğe; Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, Bodrum İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, birçok yerli ve yabancı turist katılım sağladı. Kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlik, dans ekiplerinin gösterileri ile devam etti.
 
“BİR TÜRKÜ, BİR OYUN ÖĞRETELİM”
Çanakkale Folklor Araştırma Derneği(ÇAFAD) Başkanı Selim Yazan, düzenlenen festivalle ilgili olarak, “Kültürümüze sahip çıkmaya çalışıyoruz. Geleneklerimizi, göreneklerimizi unutmamak ve gençlere, gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz. Çünkü bizi bir arada tutan, bizi toplum olmaya, önemli bir ulus olmamızı sağlayan gelenek ve göreneklerimizden oluşan kültürümüz.  Bu önemli gecede halk danslarının önemli temsilcileri de bizimle beraber oldular. Benim naçizane tavsiyem bu gelenekleri yaşatmak için ‘bir türkü, bir oyun öğretelim’ ” dedi.
 
Bu etkinliklerin kültür aktarımı açısından çok önemli olduğunu vurgulayan ÇAFAD Başkanı Selim Yazan, aynı zamanda Çanakkale’yi tanıtma fırsatı buldukları için mutlu olduklarını belirtti. Ukrayna, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk gibi yabancı ülkelerin katıldığı festivalde, Milas, Bodrum, Balıkesir ve Hatay gibi şehirlerle aynı sahneyi paylaştıkları için sevinçli olduklarını vurgulayan Yazan, kültürlerin birbirini tanımasına olanak veren bu festivale Bodrumluların ve turistlerin büyük ilgi gösterdiklerini söyledi.
 
“BANA TEKLİF GELDİĞİNDE MEMNUNİYETLE KABUL ETTİM”
Bodrum İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl ise, “Bu etkinliğin yapılmasında bana teklif geldiğinde memnuniyetle kabul ettim. Gerçekten de hem bizler için hem de Bodrum için çok güzel bir etkinlik oldu. Bu güzel ekipleri bizlerle buluşturan ÇAFAD Başkanı Selim Bey’e ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Renkli görüntülere ev sahipliği yapan dans gösterilerinin ardından festivalde emeği geçenlere plaket takdimi yapılması sonrasında program son buldu.
 
Gülçin AKIN