Biga Belediyesi tarafından ilçeye yeşil alan, park ve spor tesisi olarak kazandırılan 27 bin metrekare alana kurulu Adapark projesi törenle açıldı.
 
Biga’nın prestij projelerinden 7’den 70’e herkesin nefes alacağı ve sosyalleşeceği Adapark projesi vatandaşların yoğun ilgisiyle hizmete alındı. Hamdibey Mahallesi’nde Kocabaş Çayı’na paralel olarak yapılan Adapark’ın açılış törenine, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici, MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya, Çanakkale ve Biga protokolü, STK başkan ve temsilcileri, mahalle muhtarları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 18 Eylül etkinlikleri kapsamında Adapark’taki basketbol sahasında düzenlenen Kurtuluş Basketbol Turnuvası’nda dereceye giren takımlara ödüllerinin takdim edilmesinin ardından açılış töreni gerçekleştirildi.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende 18 Eylül Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü etkinliklerinin Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Adapark projelerinin açılışıyla taçlandığını söyleyen Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Bugün Biga’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü hep birlikte kutluyoruz. Birçok etkinliğimiz, dün gerçekleştirdiğimiz yağlı pehlivan güreşlerimiz, konserlerimiz, törenlerimizle bu yıl dolu dolu bir programla coşku ve heyecan yaşıyoruz. Biraz önce de Mehmet Akif Ersoy Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuzun açılışını yaptık. Geçtiğimiz yıl temel atma törenini yaptığımız Adapark projemizin şimdi de hep birlikte açılışını gerçekleştiriyoruz. 18 Eylül coşkumuzu açılışlarımızla taçlandırmaya halkımızla beraber devam ediyoruz. Adapark projemiz şehrimizin en büyük mahallesi olan Hamdi Bey Mahallemizin büyük bir ihtiyacına cevap verirken, Biga’mızın ise her bir ferdinin adeta nefes alacağı çok değerli bir park oldu. Projemiz halı sahamız, tenis kortumuz, basketbol potası ve sahamız, çocuk parklarımız, kondisyon aletlerimiz, sosyal tesislerimiz, yürüyüş yollarımız, survivor parkurumuz, kamelyalı dinlenme alanlarımız ve peyzaj düzenlemesiyle projemiz prestij bir duruma geldi. Biga’da ilk defa yaptığımız ve şu an üzerinde durduğumuz Bahtiyar Çavuş sokağımız özel bir uygulamayla beton yol üzeri antik taş çalışmasını gerçekleştirdik. Geçtiğimiz günlerde spor tesisimizi Ada Spor kulübümüze tahsisini yaptık. Yine canlı yayında şeffaf bir şekilde gerçekleştirdiğimiz ihale ile sosyal tesisimizi işletmeye verdik. Gönüllerin şehri Biga’mızda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Çünkü biz göreve gelirken Biga’da bir şeyler değişecek hizmet değişecek demiştik. Çok şükür söz verdiğimiz anlayışıyla kıymetli halkımızın eğitimden kültüre, spordan sosyalleşmeye kadar birçok alanda hayatına dokunuyoruz. Biga için canla başla çalışmayı sürdürüyoruz. Projemize büyük destekleri olan kıymetli Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan ile Çanakkale Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’na, alın teri döken değerli Belediye personelimize şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Adapark projemizi Biga’mıza ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
Biga’nın her zaman emrinde olduklarını, Adapark’ın çok anlamlı bir proje olduğunu belirten AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Bigalı hemşehrilerimizi bu güzel tesislere buluşturan, Biga’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bize bu vatanı emanet eden şehitlerimize, gazilerimize, Mehmet Çavuşlara, şehit kaymakamlarımıza layık işler yapan çok kıymetli Belediye başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Biz bizden destek isteyen tüm belediye başkanlarımıza kıymetli Grup Başkanvekilimle birlikte ev sahipliği yapıyoruz. İlçesinde bunları değerlendiren, memleketini, hemşehrilerine seven belediye başkanlarımızla dün de, bugün de, yarın da emrindeyiz. Bir anne olarak çocuklarımıza sporla buluşturduğumuz için gurur duyuyorum. Kötü alışkanlıklara dur diyecek, nice sağlıklı nesiller yetiştirecek bu tesisler inşallah daha da çoğalacak. Adapark projemiz hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Sözlerine şehitleri anarak başlayan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, yaptığı konuşmada “Biga’nın bugün ayrı bir heyecanı var. Biga’mız düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü kutluyor. Törenler, etkinlikler ve açılışlar düzenleniyor. Geçtiğimiz hafta bir dizi açılıştan sonra biraz önce Belediyemizin gençlere emaneti olan hemşehrimizin ismini taşıdığı Mehmet Akif Ersoy Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’muzun açılışını yaptık. Şimdi de Adapark projemizin açılışını yapıyoruz. Adapark şehirde altyapı kadar üstyapının da kıymetli olduğunu ifade eden gönül belediyeciliğini öne çıkaran Belediye başkanımızın özel bir projesi. Adapark 27 bin metre kare alanıyla 8,5 milyon TL üzerinde bir yatırımı hak eden aynı şekilde Adaspor’a tahsis edilen halı saha, soyunma odaları ve diğer alanlarıyla, fitness, pinpon, satranç masaları, basket ve tenis sahaları çok sayıda etkinliğin olduğu daha da önemlisi asırlık zeytin ağacının içerisinde bulunduğu başka bir nefes alma alanı haline geldi. Çocuklarımızın birbirinden farklı ve keyifli alanları var. Çanakkale’mizi sadece tarımda, sanayide ve turizmde değil sporda da büyütmek istiyoruz. Büyük köylerimizin birçoğuna futbol, basketbol ve voleybol sahası yaptık. Her zaman söylüyorum. Çanakkale’mizde Biga’mızda yol yaparız, köprü yaparız. Ama esas işimiz bizim gönülden gönüle köprü yapmak, kalpten kalbe yol yapmaktır. Bu akşam herkesi Adapark tesisimiz gezmeye davet ediyorum. Çaylar Başkanımız Erdoğan’dan. İstiyoruz ki şehrimizde böyle nefes alma alanları daha da artsın. İçindeki tüm hizmetleriyle örnek bir proje oldu. Hayırlı uğurlu olsun inşallah” dedi.
 
Konuşmaların ardından "Ya Allah, Bismillah" denilerek açılış kurdelesi kesilen Adapark hizmete alındı. Katılımcılar projeyi gezerek, alana akın eden vatandaşlarla bir araya gelirken, çocuklar ise robot gösterisi, şişme oyun grubu, maskot, sihirbaz, jonglör ve tahtabacak gösterileriyle doyasıya eğlendi.
 
Haber Merkezi
 


Kaynak: Haber Merkezi