Bodrum’da düzenlenecek olan Uluslararası Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivali’nde Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD)’nin dansçıları da sahne alacak. Çanakkale’nin kültürünün de tanıtılacağı festivalde ÇAFAD çeşitli folklor gösterilerini Bodrum’daki birçok yerli ve yabancı turist için sergileyecek.
 
Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleştirilecek Uluslararası Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivali, birçok turistin bulunduğu Bodrum’da 17-21 Eylül tarihleri arasındaki gerçekleştirilecek. Festivalin Gala Gecesi 18 Eylül Cumartesi saat 21.00’de Bodrum Kalesi sahnesinde düzenlenecek. Ayrıca Ukrayna, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Senegal gibi yabacı ülkelerin de misafir edileceği festivalde Balıkesir, Hatay, Milas ve Çanakkale şehirlerinden dansçılar da sahne alacak. Çanakkale’den festivale katılacak olan ÇAFAD, gösterilerini sergilemenin yanı sıra Çanakkale’nin doğa ve tarihini orada anlatacak.
 
Festival ile ilgili açıklamada bulunan ÇAFAD Başkanı Selim Yazan “Pandeminin etkisinin yavaş yavaş azalmasından sonra kültürel ve sanatsal etkinliklere ağırlık verilmesi, halkın moral motivasyonunun tekrar eski hale getirilmesi, turizm ögelerinin canlanması ve esnafın biraz nefes alması için çok önemli bir yere sahip olan Halikarnas Halk Dansları Festivalini, gelecek yılarda da aralıksız olarak sürdürmek başlıca hedefimiz. Ulusların farklı müzik geleneksel dans ve kostümleri ile dünyadaki farklı kültürleri bir araya getirmek, Çanakkale’nin essiz kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla hayata geçirilmiş olan festivalin, geleneksel hale gelmesinin mutluluğunu yaşıyoruz.  Festivalimizin temel amacı yöresel danslar, müzik ve ulusal kostümler aracılığıyla, farklı kültürleri birbirine yakınlaştırmaktır. Ana fikrimiz, farklı ülkelerden ve dünyanın farklı yerlerinden halk oyunları ve müzik gruplarını festivale getirmek ve onlara sanatlarını ve yaratıcılıklarını sahnede sergileme fırsatı vermektir” ifadelerini kullandı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN