Şubat ayında düzenlenen Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu Toplantısında, bu sene pandemiden dolayı 34. Ahilik Haftası kutlamalarının 13-19 Eylül tarihinde düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. Bu sebeple Ahilik Haftası için Çanakkale’de çelenk sunma töreni az katılımla gerçekleştirildi. Programda konuşan Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan, pandemiden dolayı geniş katılımlı, etkinlikleri olan bir program düzenlemediklerini söyleyerek, “her yerde uygulanan kurallara ilk önce bizim uymamız lazım. Esnaf ve sanatkar bu zorlu süreçte çok zorlu süreçler yaşadı, işyerlerimiz kapandı. Biz bu yıl kutlama komitesinin aldığı karar doğrultusunda net ve kısa bir şekilde kutladık” dedi.
 
34. Ahilik Haftası için Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk törenine; Vali Yardımcısı Hakan Uzun, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan, Çanakkale Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sema Sandal, oda başkanları ve esnaflar katıldı. Çelenklerin Atatürk büstüne sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile program başladı. Ahilik Haftasının önemine dikkatleri çeken konuşmayı ise Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan yaptı.
 
“NET VE KISA BİR ŞEKİLDE KUTLADIK AHİLİK HAFTAMIZI”
Özcan, “Bu yıl aslında Türkiye genelinde Ahilik Yılı ilan edildi. Biz Çanakkale’de 25 yıldır çok düzenli bir şekilde geniş etkinliklerle ahilik haftamızı kutluyoruz. Ancak geçen yıl kapanmadan dolayı Ahilik Haftamızı kutlayamadık. Bu yıl da Ticaret Bakanlığının önerisi;  illerdeki duruma göre oldu. İl Kutlama Komitesine verilen yetki çerçevesinde biz sınırlı sayıda özellikle PCR testlerinden tutun aşı konusuna dikkat ederek töreni düzenledik. Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreni ile birlikte kutlamamıza İl Kutlama Komitesi karar verdi. Birazdan sayın valimizle birlikte esnaf ziyaretine gideceğiz. Yılın Ahileri seçildi. Onların da ilçelerde iş yerlerine giderek, onları tebrik edeceğiz, hediyelerini vereceğiz. İnşallah sağlık sıhhat içerisinde gelecek yıl çok geniş etkinliklerle normal bir şekilde pandemiden de kurtulabilme imkanı dahilinde güzel etkinlikler yapmak istiyoruz. Programımız çok zengin çok genişti ama mecburiyetten bütün her yerde uygulanan kurallara ilk önce bizim uymamız lazım. Esnaf ve sanatkar bu zorlu süreçte çok zorlu süreçler yaşadı, işyerlerimiz kapandı. Biz bu yıl kutlama komitesinin aldığı karar doğrultusunda net ve kısa bir şekilde kutladık Ahilik Haftamızı.  Ama tekrardan esnaf ziyaretlerimizle kutlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Tören fotoğraf çekimleri ile sona erdi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN