Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul ve çevresinde devriye faaliyetleri gerçekleştirdi. Okul servi araçları denetlenirken, yaya geçitlerinde öğrencilere trafik eğitimleri verildi.

2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması ile birlikte, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ve bağlı birliklerin katılımıyla, 122 okul ve çevresinde; çocukların suça sürüklenmesini ve suç mağduru olmasını engellemek, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini etkileyecek zararlı alışkanlıklardan ve tehlikeli maddelerden korumak amacıyla; Aile içi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği, Trafik Timleri, Motorsikletli Trafik Timleri ve Köpek Timleri ile birlikte 91 devriye faaliyeti icra etmiştir.
Faaliyet kapsamında; Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından ‘Kişisel Güvenlik ve Suçtan Korunma’ konusunda bilgilendirme yapılarak, Jandarma Çocuk Dergisi hediye edildi. Taşımacılık faaliyetlerinin düzeninin ve güvenliğini artırmak amacıyla okul servis araçlarını denetleyen ekipler, öğrenciler ile vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için okul ve çevrelerindeki yaya geçitlerinde de tedbir alarak, okul servisi ve araç sürücüleri, rehber personeli ve öğrencilere trafik güvenliğinin sağlanması ve trafikte farkındalığın artırılmasına yönelik trafik eğitimleri verdi.

Haber Merkezi