Sporcu kişiliği ve motosiklet tutkusuyla bilinen eski Dış Ticaret ve Gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanı, TBMM 22. dönem AK Parti Gaziantep ve TBMM 23. Dönem Ak Parti Mersin Milletvekili görevlerinde bulunan Kürşad Tüzmen Haber Global televizyonunda “ Benim Şehrim “ isimli gerçekleştirdiği program için Çanakkale ye geldi.
 
Eski Bakan Kürşat Tüzmen program sırasında motoruna binip, yollara düşüyor ve cennet ülkemizi karış karış geziyor. Bazen yol üstünde bir mola yerinde, bazen de bir köy kahvesinde. Gelenek görenekler, halk oyunları, yöresel lezzetler ve insan hikayeleri Kürşad Tüzmen ile Benim Şehrim programıyla Pazar izleyicisiyle buluşuyor.
 
Program kapsamında Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı ve Kale Gıda Tic.San.A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaya ÜZEN, eski Bakan Tüzmen’i Çanak Otel de şehrin kanaat önderleri ile buluşturdu. Çanak Otel de gerçekleştirilen programa Dardanel Önentaş Gıda San.A.Ş. sahibi Niyazi Önen, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, MÜSİAD Başkanı ve İÇDAŞ Yöneticisi Şerif Mutlu, İÇDAŞ Çelikhaneler Müdürü Eyüp Tan, Çanakkale OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Ersoy Gıda sahibi Fahrettin Ersoy, Ezine Peynirciler Derneği 2. Başkanı ve RK Süt Ürünleri sahibi Kadir Tınmaz, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Bayramiç Camikebir Mahalle Muhtarı Nurettin Atmaca ile Sportif Havacılık ve Turizm A.Ş.CEO’su Nuray Karalar ve Benim Şehrim programı yapım ekibi katıldılar.
 
Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen yemekte gerçekleştirdiği açılış konuşmasında “ Eski Bakanımızın şehrimize gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı memnunuz. Görevde bulunduğu süre içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalar için teşekkür ediyoruz. Şu anda programımıza katılan davetlilere katılımlarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum“ dedi.
 
Eski Bakan Kürşat Tüzmen ayrıca program sırasında Aynalı Çarşı, Çimenlik Kalesi, Hasan Mevsuf Şehitliği, Troya Müzesi , Ezine Peynirciler Derneği, Batak Ovası , Assos Antik Kenti, Babakale, Hamidiye Tabyası , Çanakkale Şehitliği, Nusret Mayın Gemisi, Lapseki de Kiraz ve Şeftali üreticilerini ve İçdaş Fabrikası ‘ nı ziyaret etti. Program sırasında samimi davranışları ve sempatisi ile ziyaret ettiği yerlerde ilgi odağı olan TÜZMEN’in gerçekleştirdiği “ Benim Şehrim Çanakkale “ programı bu Pazar saat 11.15’ de Haber Global Televizyonunda yayınlanacak.
 
Haber Merkezi