Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi’nin 2021-2022 akademik yılı için kayıtlar başladı. Fakülte binasında düzenlenen kayıt töreninde birçok tıp öğrencisi kayıtlarını gerçekleştirmenin heyecanını yaşadı. Kayıt törenine Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Rektör Sedat Murat katıldı.
 
Üniversite tercihlerinin açıklanmasının ardından kayıt gününü heyecanla bekleyen üniversite öğrencileri için telaşlı günler başladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi’nde yüz yüze ilk kayıtlar için tören düzenlendi. Diğer fakültelerin kayıtları ise online olarak gerçekleştiriliyor.
 
Tıp Fakültesi Dekanlığında yapılan törene; Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Suat Uğur, Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nurullah Bolat, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
 
ÇOMÜ Tıp Fakültesi’ne ilk kayıt yaptıran öğrenci ise Türkiye 2 bin 600'üncüsü Muhammet Ali Yılmaz oldu. Yılmaz’ın kaydını ise Vali İlhami Aktaş yaptı. Ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Barkın Ekin Arslan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise Zeliha Tunç'un kayıtlarını gerçekleştirdi. 
 
BAŞKAN’DAN ÖĞRENCİLERE BURS
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, üniversite öğrenimi için Çanakkale’yi tercih eden öğrencilere teşekkür ederek, belediye olarak ihtiyaçlarında yanlarında olduklarını belirtti. Ayrıca öğrencilerle sohbet eden Gökhan, kayıt yaptığı iki öğrenciye ise bireysel olarak burs vereceğini duyurdu.
 
Çanakkale’de yaşayan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Muhammet Ali Yılmaz, kentte kalmaktan dolayı mutluluğunu belirterek, “Bu yıl üniversite sınavına girdim. Türkiye 2 bin 600'üncüsü oldum. Çanakkale'de kalmak istedim. Tıp Fakültesini tercih ettim. Bugün de kayıt yaptırdım, mutluyum. Umarım benimle beraber bütün kayıt yapan arkadaşlarım herkes 6 yıl sonra mezun olduğumuzda yine aynı mutluluğu yaşayabiliriz. İleride bir gün doktor olduğumuzda da umarım güzel günler bizi bekler” diye konuştu.
 
Gerçekleştirilen törenin ardından diğer Tıp Fakültesi kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri devam etti. Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. Fakülte öğrencileri 11 Ekim’de ders başı yapacak.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN