Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttükleri ve Bilim ve Sanat Merkezi Genel Yetenek alanında özel eğitim alan 25 öğrenci, Genç Çiftçi Projesi katılım belgelerini aldılar. 
Toprak ve özellikleri, Bitkisel üretim, Tarımda Mekanizasyon, Tarımsal işletmeler, Hasat, Depolama ve Pazarlama, konularında yaklaşık bir buçuk aylık yoğun bir eğitim alan öğrenciler, ziyaret ettikleri işletmelerin faaliyetleri ile ilgili olarak da bilgi sahibi oldular. Proje kapsamında öğrencilere, Kepez Meyvecilik, Bektaş Mantarcılık, Karbay Gıda ürünleri tesislerinde soğuk hava, paketleme ve ihracat konusunda, Salihler köyünden Zehra ve Recep SERİM'e ait işletmede Organik Tarım ve Organik yaşam ile ilgili olarak, Sezginler Tarımda Tarım Alet ve makinalarını ve mekanizasyonu konusunda ve öğrencileri misafir eden Anadolu Etap tesisinde ise Meyve Yetiştiriciliği ve hasat mekanizasyonu konusunda bilgi verildi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitki-Toprak laboratuvarında da öğrencilere Toprak analizinin önemi ve gübreleme konularında bilgi verildi.
Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen törene, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Katılım Belgesi alan öğrencilerin aileleri katıldı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, proje kapsamında öğrencilere tarımın değişik kolları ve konuları ile ilgili bilgi verildiğini belirterek, önümüzdeki günlerde İl Müdürlüğünce yapılacak demonstrasyon çalışmalarına da öğrencilerin davet edilerek buğday çeşitleri ve biçerdöverle buğday hasadı konusunda bilgi verileceğini söyledi.


Kaynak: İHA