CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, kadına yönelik şiddetle mücadele etmek amacıyla hayata geçen “Yaşam Hak” projesini tanıtmak ve CHP’nin kadına yönelik şiddet konusunda çözüm önerilerini anlatmak için gerçekleştirilen ‘İktidar Yürüyüşünde Çanakkale’de Kadın Çalıştayı’na katıldı.
 
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Çanakkale programına sabah saatlerinde esnaf ziyaretiyle başladı. Ardından CHP İl Başkanlığı, sonrasında da Çanakkale Belediyesini ziyaret eden Nazlıaka'yı Belediye ziyaretinde Başkan Gökhan'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar ve İrfan Mutluay da karşıladı. Nazlıaka ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Başkan Gökhan, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.  Nazlıaka, belediyenin çeşitli birimlerini de ziyaret ettikten sonra, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar'ın da eşliğinde Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, Barbaros Ata'm Kreş ve Altın Yıllar Yaşam Merkezi'nin yanı sıra, Troida Kadın Kooperatifini de gezerek, hizmet ve faaliyetlere ilişkin bilgiler aldı. Son olarak da “YaşamHak” projesini tanıtmak ve kadına yönelik şiddet konusunda çözüm önerilerini anlatmak için gerçekleştirilen ‘İktidar Yürüyüşünde Çanakkale’de Kadın Çalıştayı’na katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.
 
Çanakkale gibi her karış toprağında kahramanlık destanı olan bir kentte olmanın haklı gururunu yaşadığını belirten Nazlıaka, “Dün 1 Eylül Dünya barış günüydü. Elbette barışın zıt anlamlısı sadece savaş değildir. Şiddet sömürü de barış iklimini bozar. İsterdik ki şiddetsiz sömürüsüz bir dünya düzeninde, ve barışın kalıcı olarak hakim olduğu bir zaman diliminde 1 Eylülü kutlayalım. Yine isterdik ki CHP olarak ülkemizde insan haklarının ihlal edilmediği, kadınların şiddet görmediği çocukların istismara uğramadığı hayvanların haklarının yok sayılmadığı, doğanın talan edilmediği gençlerin geleceksizlik kaygısı ile psikolojik şiddet maruz kalmadığı bir 1 Eylül kutlaması yapalım. Böyle olamadı bu sefer ama buradan ant olsun bu gerçek anlamda CHP iktidarında geçmeyen son 1 Eylül olsun. Diliyoruz ki yapılacak olan ilk seçimlerde yakında bekliyoruz en geç 2022’de Millet İttifakının önderliğinde şiddetsiz, sömürüsüz, barış işinde yaşayacağımız bir Türkiye inşası için yeniden Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıralım. Düşünebiliyor musunuz 21 yüzyıldayız ama biz hala insanların temel hakkı olan yaşam hakkını savunmak zorunda kalıyoruz. Bir projemizi hayata geçirdik, ismi ‘yaşamhak’. Yani yaşamın hak olduğu iddiası ile yola çıktığımız proje ve bu proje ile genel merkezine kurduğumuz çağrı merkezi ile 7/24 444 82 85 no’lu telefondan bizi arayan tüm şiddet mağdurlarına destek veriyoruz. Ücretsiz hukuki destek, ücretsiz psikolojik destek, ücretsiz barınma ihtiyacı gibi tüm ihtiyaçları karşılamak için CHP Kadın Kolları olarak bu kız kardeşlerimize yanındayız, ‘yalnız değilsin biz varız’ diyoruz. Bir yandan bu proje ile kız kardeşlerimize sarılırken diğer yandan hızla örgütlenme faaliyetlerini de sürdürüyoruz. İl başkanlığımızın sunduğu sine vizyonda il kadın kolları başkanlığımızın çalışmalarını hep birlikte izledik. Bizlerde göreve geldikten sonra önceliğimiz örgütlenmeye verdik ve Türkiye’nin 973 ilçesinde kadın kolları olarak var olacağız dedik. İtiraf etmek gerekirse sadece 200 küsüründe vardık. Dolayısı ile şu anda tüm Türkiye'de kadın kolları olarak örgütlenmiş durumdayız. Kadın kollarının örgütlenmediği hiçbir ilçe kalmamıştır. İl yapılanmamızı ilçe yapılanmamızı tamamladık şimdi mahalle örgütlenmesini gerçekleştiriyoruz. Bir yandan da üye kayıt ediyoruz. Kadın erkek üye kayıt yapıyoruz. Kısa sürede yakın 10 bin üye yaptık. 20 bininci üye yaptık Genel merkezde genel başka ile tanıştırdık yine 30 bininci üye yine aynı şekilde şimdi 40 bininci üyeye doğru gidiyoruz” dedi.
 
Sevi Gözay UĞURLU