Türkiye Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hacı Ramazan Işıldak önderliğinde bir araya gelen 21 federasyon ve 236 dernek üyesi CHP’ye geçtiklerini açıkladı. Çanakkale’de Milletvekili Muharrem Erkek’in katılımıyla düzenlenen toplantıda, roman vatandaş beklentilerini dile getirdi.
 
Çanakkale’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ye geçtiklerini açıklayan roman vatandaşlar ile CHP’li Milletvekili Muharrem Erkek toplantı düzenledi. Toplantıya tüm Roman vatandaşları temsilen, Kocaeli Roman Turizm Sanat Etkinlikleri Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Şanlı, Kocaeli İzmit Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Fehmi Acar, Zonguldak Ereğli Muhtarı Rıza Demir, Edirne Trakya Roman Kültürünü Geliştirme Ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Azker, Edirne A2 81 Spor Kulübü Başkanı Rıza Ürütükçü, Balıkesir Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Oktay Sümertaş Tekirdağ Malkara Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Özkır, ANAP Demokrat Parti Edirne Eski İl Başkanı Yaşar Günday, Özçorlulular Roman Derneği Başkanı Bahattin Pektaş katılım sağladı.
 
Fevzipaşa Mahalle Muhtarı ve Türkiye Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hacı Ramazan Işıldak önderliğinde bir araya gelen 21 federasyon ve 236 dernekte bulunan milyon Roman vatandaşın CHP’ye geçmesini duyurmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki süreçte, Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Hacı Ramazan Işıldak'a, tüm Roman vatandaşlar adına parti rozeti takması beklendiği belirtildi.
 
Çanakkale’de bir otelde gerçekleştirilen toplantıda Roman vatandaşların Cumhuriyet Halk Partisi saflarına geçmesi süreci değerlendirilerek, Roman vatandaşların temsilcileri talep ve önerileri gündeme getirdi. Yapılan toplantı sonrasında ilk defa böyle bir toplantıya çağırıldıklarını ve bir tarih yaşadıklarını söyleyen başkanlar, yaptığı açıklamada şu ifadeleri vurguladı.
 
“Bugün bir tarih yaşıyoruz, bu bir ilk. Bizler sadece çalgı çengi ile yaşayan insanlar değiliz, bizlerin de üniversite mezunu çocukları var, biz de vatanımızı milletimizi seviyoruz, biz artık 'masada tamam, dışarda roman' dönemini bir kez daha yaşamak istemiyoruz.”
 
Gülçin AKIN