KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Çanakkale Milli Mücadele Kampları ve Ortak Kültür Kamplarının bu yıl Temmuz, Ağustos ve Eylül Aylarında yapılmasının planlandığını duyurmuştu.
 
TC Lefkoşa Büyükelçiliği ‘Çanakkale Milli Mücadele Kampları’ ve ‘Ortak Kültür Kampları’ için bu yıl yaz tatilinde 2 bin 750 gence Çanakkale kamplarında, bin gence ise doğa kamplarında kontenjan ayırmıştı.
 
Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitimin yapılamadığı ve öğrencilerin neredeyse iki yıl kaybettiği KKTC’de, 2 bin 750 öğrencinin, ‘dini propaganda ve kız – erkek ayrımı iddialarıyla’ Çanakkale, Kastamonu, Kırşehir, Antalya ve İstanbul’a kampa götürülecek olması ile gündeme gelen kampın Çanakkale ayağı virüs nedeni ile iptal edildi.
 
Kastamonu’daki kampta bulunan 6 öğrencinin testlerinin pozitif çıkmasının ardından Kırşehir’deki kampta da Kıbrıs’tan giden 7 öğrenci Covid’e yakalandı. Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu Kastamonu’nun ardından Kırşehir’de de öğrencilerimizin pozitif çıktığı bilgisini doğrularken, birkaç gün önce Antalya’ya da yeni bir kafile gönderildiği belirlendi.
 
SALGININ BAŞINDAN BU YANA EN YÜKSEK REKOR
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) korona virüs salgınında 185’i yerel olmak üzere 199 yeni vakanın tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 13 bin 861’e ulaşırken, ülkede salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti.
 


Kaynak: Haber Merkezi