58. Uluslararası Troia Festivali kapsamında Çanakkale’ye gelen Müfit Can Saçıntı, müzisyen Ateş Arya ile sahne almadan önce Halk Bahçesi’ndeki söyleşide sevenleri ile bir araya geldi. Ünlü oyuncu Saçıntı, ayrıca Bigalı SMA hastası Minik Ahmet Alp’e destek de olarak, “Tam 2 yaşına bastığında çok geç kalmış olabiliriz. Ama geç kalmamak için hemen bugün desteklerinizi bekliyoruz” çağrısında bulundu.
 
Mandıra Filozofu isimli filmle tanınan ünlü oyuncu Müfit Can Saçıntı ve müzisyen Ateş Arya, Her Şeye Karşıyım’ isimli tek kişilik oyunu sergilemek üzere Çanakkale’ye geldi. 58. Uluslararası Troia Festivali programına dahil olan oyun öncesinde Halk Bahçesi’nde söyleşi düzenleyen Müfit Can Saçıntı, anlatıları ile katılanları güldürdü. Gösteri öncesinde müzisyen Ateş Arya da parçalar seslendirdi. ‘Sarı Gelin’ türküsünü seslendiren Arya, izleyicilerden büyük alkış topladı.
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da katıldığı etkinlikte konuşma yapan müzisyen Ateş Arya, “Burada olmaktan çok mutluyum en başta başkanımız gıyabınızda bahsinizi duydum. Yüzünüzü görünce enerjiniz yüzünüzde görüyorum. Çanakkale halkına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında ‘Her Şeye Karşıyım’ isimli tek kişilik stand-up gösterisini sergileyen Müfit Can Saçıntı söz ve hiciv ustalarının bazı eserlerini paylaştı.
 
“4 AYLIK BİR ZAMANI KALDI”
Ünlü oyuncu ayrıca Bigalı Güven ailesinin 20 aylık oğulları SMA hastası Ahmet Alp’in tedavisi için bağışta bulunma çağrısında bulundu. Zamanın daraldığını vurgulayan Müfit Can Saçıntı, minik Ahmet Alp için gece gündüz demeden çalışan gönüllüler aracılığı ile pankartın önünde video çekerek ‘geç kalmamak için hemen şu an’ vurgusunda bulundu.
 
Müfit Can Saçıntı, çektiği videoda, “Çanakkale’nin tek SMA’lı bebeği, Türkiye’nin birçok SMA’lı bebeklerinden birisi. Henüz 2 yaşında bile değil 20 aylık ve 4 aylık bir zamanı kaldı. Tam 2 yaşına bastığında çok geç kalmış olabiliriz. Ama geç kalmamak için hemen bugün, şimdi, şu an desteklerinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN