Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tarım bilgilendirme toplantıları kapsamında, Çanakkale’nin tarım deposu konumundaki Bayramiç İlçesinde Muhtarlara İlçedeki tarım çalışmaları ve özellikle bu yıl geçilen çeltikteki damlama sulama projesi hakkında bilgiler verildi.

Tarih, turizm ve sanayi gibi pek çok alanda olduğu gübi tarımda da adından söz ettiğern Çanakkale’de 100’den fazla tarım ürünü üretiliyor. Verimli toprakları ve bereketli suları ile Türkiye tarımına önemli katkılarda bulunan Çanakkale’de üretilen ürünler ve yapılan projelere Çanakkale Tarım ve Orman Müdürlüğü de önemli destekler veriyor. Özellikle yeni ürünlerin Çanakkale’de üretilmesi için yapılan çalışmalar çiftçilere büyük fayda sağlıyor. Bu kapsamda Bayramiç İlçesinde gerçekleştirecek tarımsal ürünlerin, hayata geçirilecek projeler hakkında bilgiler vermek amacı ile Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından muhtarlar için bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.  Öğretmen Evinde  düzenlenen bilgilendirme toplantısına Çanakkale İl Tarım Ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Koordinasyon Ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga, Hayvan Sağlığı Ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Latif Candan, Gıda Ve Yem Şube Müdürü Ahmet Kılınç, Bitkisel Üretim Ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan Eren, Bayramiç İlçe Tarım Ve Orman Müdürü İbrahim Çobanoğlu, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Bayramiç Köy-Mahalle Muhtarları ve Kooperatif Başkanları katıldı.

 Toplantıda İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Tarımsal alanda yapılan desteklemeler, Tarım sigortaları, coğrafi işaretli ürünlerin önemi, çiftçi eğitimleri, Bayramiç İlçesinde Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından uygulan ve uygulanacak projeler konusunda katılımcılara bilgi verildi. Muhtarların ve Kooperatif Başkanlarının görüşlerinin, talep ve temennilerinin alınması ve sorularının cevaplandırılmasının ardından toplantı sona erdi.


Kaynak: Haber Merkezi