Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı ve Medya Derneği’nin birlikte düzenlediği ‘Yerel Medya Buluşmaları’ Çanakkale’de gerçekleştirildi. Yerel basın mensuplarının katıldığı seminerde ‘çok kanallı yayıncılık- içerik yönetim sistemi’ konusu hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.
 
Çanakkale’de düzenlenen ‘Yerel Medya Buluşmaları’ programı kapsamında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Ali Güzel ve yerel medya mensupları katıldı. Düzenlenen seminerde Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş, Daily Sabah Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Altay ve Daily Sabah Gazetesi Editörü Can Kazancıoğlu ve Turkuaz Dergiler Direktörü Mustafa Akar çeşitli konularda sunumlarını gerçekleştirdi.
 
Dijitalleşen dünyaya ayak uyduran Habercilikte özellikle yerel medyanın önemi çok büyük, ancak düşük bütçelerden ve kısıtlı eleman nedeni ile çoğu zaman geride kalan yerel basını güçlendirmek ve yol göstermek amacı ile başlatılan proje kapsamında düzenlenen seminerde konuşan Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş, “Bu program ile yerel medyanın problemlerini, sorunlarını tespit etme ve sonunda bir rapor hazırlayıp, sonra senelerde devam edecek bir faaliyet başlatma kararı almıştık. Bununla alakalı çalışmalarımız epeydir devam ediyordu ama salgın bizi etkiledi. Fakat geciktirmeye gerek olmadığını düşünüp yapmaya karar verdik. Öncelikle Medya Derneği ve İletişim Başkanlığı’nın yürüteceği bu faaliyetin meslek ve yerel medya açısından kaba bir fotoğraf çekilmesi olarak hatırlatma fayda var. Bazı konuların konuşulması açısından bu toplantılar önemli” ifadelerini kullandı.
 
Türkiye’nin 17 şehrinde bu toplantıların süreceği bilgisini veren Kızıltaş, tespit edilen konulara rapor haline getirileceğini belirtti.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN