Biga ilçesinde yaşayan Güven ailesinin minik oğulları SMA hastası Ahmet Alp’in tedavisi için bağış etkinlikleri devam ediyor. Çanakkaleli esnafların kendi dükkanlarından verdikleri ürünleri, İskele Meydanı’nda açtıkları kermeste satarak, ilaç için para toplayan gönüllüler çağrıda bulundu; “Ahmet Alp’i görmezlikten gelmeyin. İskele Meydanı’ndaki kermesimize herkesi bekliyoruz, en azından bir su alarak Ahmet Alp’e nefes olsunlar.”
 
Bigalı SMA hastası minik Ahmet Alp için, sosyal medyada canlı yayınların yanı sıra birçok gönüllünün desteği ile etkinlikler yapılarak bağış toplanmaya çalışılıyor. Bayramdan önce Çanakkale Belediyesi tarafından yapılan etkinliklerin ardından, şimdi ise Çanakkaleli esnafların kendi dükkanlarından bağışladıkları ürünler İskele Meydanı’nda kurulan kermeste vatandaşlara sunuluyor. Elde edilen her bir kazancın Ahmet Alp’in banka hesabına gidecek olan kermes 8 Ağustos Pazar gününe kadar devam edecek.
 
Kermeste görev alan Ahmet Alp’in gönüllü ablalığını yapan Gamze, kermes hakkında bilgi vererek, “Bu ürünler bizim stant faaliyetlerimiz oluyordu. Bu stantlar devam ederken bizler de esnafımızı dolaştık. Kermes yapmak istediğimizi ve bu konuda destek olmak isteyip istemeyeceklerini sorduk. Esnaflarımız ise bir, iki parça, elinde ne varsa, bize ne verebilecekse vererek destek oldular. Pandemi dönemindeyiz, esnaf da zor durumda ama Ahmet Alp’i yalnız bırakmadılar” dedi.
 
Kermesteki ürünleri anlatan Gönüllü Gamze, “Hepsi sıfır ürünler, paketli ürünler. Fiyatları da zaten onlara sorarak fiyatlandırdık. Yardım bu ama fiyatları yükseltme gibi bir durumumuz yok. Mağazadan nasıl alıyorlarsa, buradan da o şekilde alabilirler. Bir günlük diye açtık kermesimizi ama çok talep oldu. Çok ürün toplamışız, ürünler kalmasın diye elimizde kermesi uzatmak istedik. Belediyemizden rica ettik. Onlar da iznimizi uzattılar. Bu şekilde Pazar gününe kadar devam edeceğiz” dedi.
 
Kermesin çok güzel gittiğini söyleyen Gamze, “Akşamları özellikle burası çok yoğun oluyor. Dikkat çekmek için birçok şey yapıyoruz. Ahmet Alp için elimizden ne gelirse yapmak istiyoruz. Ahmet Alp’i artık Çanakkale’de duymayan kalmadı. Çanakkaleliler olarak Ahmet Alp’i tanımıyorum diyen yok denecek kadar az. Gönüllüler olarak herkese duyurmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kermes açıldıktan sonra bütün esnafımız daha çok destek vermeye başladı. Artık bilinirliği arttı. Bu yüzden kampanyanın hız kazanacağını düşünüyoruz” şeklinde belirtti.
 
“Birçok ürünümüz var; pantolon, kıyafet, reçel, yüzük gibi” diyen Gönüllü Abla Gamze, “Herkesin desteklerini bekliyoruz. En azından bir su alarak Ahmet Alp’e nefes olsunlar, kermesimizi ve Ahmet Alp’i görmezlikten gelmesinler. Herkesi kermesimize iskeleye bekliyoruz” çağrısında bulundu.
 
Sevi Gözay UĞURLU