Bayramiç Ziraat Odası, tüm üyelerine mesaj atarak orman yangınlarına karşı tedbirli olmaları konusunda üreticilere seslendi. Bu çağrıya uyan üreticiler hazırlıklarını yapmaya başladı.

Geçmiş yıllarda çıkan bazı yangınları, üreticilerin ilaçlama aletleriyle söndürdüğünü ve felaketlerin önüne geçildiğini hatırlatan Bayramiç Ziraat Odası'nın üyelerine gönderdiği mesajın ardından, üreticiler de bu durum karşısında duyarsız kalmadı. Oda tarafından gönderilen mesajda; “Değerli üreticilerimiz, yeşil vatanımız ormanlarımızda çıkabilecek yangınlara ilk müdahale çok önemli.  Muhtemel yangınlara karşı ilaçlama pulverizatörlerimizi ve su  tankerlerimizi özellikle bu günlerde su ile dolu tutalım.  Tarlada veya köye yakın alanlarda çıkabilecek yangınlara daha önceki yıllarda üreticilerimiz ilaçlama aletleri ile söndürme faaliyetlerine destek vermesi sonucu bazı yangınların büyümeden söndürüldüğüne şahit olmuştuk.  Ormanlar canımız ciğerimiz, Yeşil vatanı korumak hepimizin görevi” ifadelerine yer verilmişti.

Bunun üzerine sosyal medyada da yapılan çağrılar sonrasında üreticiler de kendi önlemlerini almaya başladı. Bayramiç Ziraat Odası’nın çağrısı karşısında üreticilerden Mustafa Özcan, sosyal medya hesabından kendi hazırlığının fotoğrafını paylaştı. Su tankerinin fotoğrafına yer veren duyarlı üretici, “Arkadaşlar, lütfen ilaçlaması ve su tankeri olanlar, su ile dolu olarak beklesin.  İlk müdahale çok önemlidir, biz hazırlığımızı  tam yapalım” şeklindeki ifadeleriyle üreticilerin adeta sesi oldu.

Sevi Gözay UĞURLU