Çanakkale Valiliği son günlerde artan koronavirüs vakalarına dikkat çekerek, “Temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyalım, sıramız geldi ise aşımızı mutlaka yaptıralım” açıklamasıyla vatandaşları uyardı.

Delta varyantının etkisiyle Kurban Bayramı sürecinde yaşanan yoğunlukları ile birlikte Türkiye genelinde vaka sayılarındaki artış tedirgin etmeye başladı. Son olarak 25 Temmuz’da yapılan 223 bin 837 testten 14 bin 230 kişiye Covid19 teşhisi konulmasıyla son dönemdeki en yüksek vaka sayısına ulaşıldı. Bu durum endişeleri de beraberinde getirdi. Rakamların ilerleyen günlerde daha da artacak olması tedirgin ederken Çanakkale Valiliğinden uyarı geldi.

Valilik internet sitesinde, ‘Lütfen Tedbiri Elden Bırakmayalım’ başlığı altında yapılan kısa açıklamada; “Kıymetli hemşehrilerimiz; Son günlerde tekrar artış eğilimine giren pandemi sürecinde vatandaşlarımızın etkilenmemesi için büyük önem arz eden; temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyalım, sıramız geldi ise aşımızı mutlaka yaptıralım” ifadelerine yer verildi. Çanakkale’de son zamanlarda özellikle maske takmak başta olmak üzere sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı da gözlendi.

Gülçin AKIN