Çanakkale’nin önemli turizm noktalarından biri olan kent merkezindeki Aynalı Çarşı, turist gruplarını ağırlamaya başladı. Çarşı esnafı artan hareketlilikten dolayı mutlu olduğunu belirtti.
 
2020 yılında başlayan koronavirüs salgınının ardından turizm ile iç içe olan Aynalı Çarşı, salgının en çok hissedildiği yerlerden biri olmuştu. Turizm faaliyetlerinin durması ile Aynalı Çarşı esnaflarının dükkanları uzun süre boş kalmıştı. Temmuz ayının başında aşılamanın artması ve vaka sayılarındaki düşüş ile birlikte kademeli normalleşme tedbirleri kapsamında yasakların kalkması ise sevindirici bir haber oldu.
 
Özellikle seyahat yasaklarının ve sokağa çıkma kısıtlamalarının kalkması ile yerli turistler Çanakkale’ye ziyaret etmeye başladı. Aynalı Çarşı esnafı geçtiğimiz haftalarda daha çok ailelerin geldiğini, turist gruplarının henüz gelmeye başlamadığını ve dört gözle beklediklerini belirtmişti.
 
Bu hafta ise Aynalı Çarşı öğrenci gruplarını ağırlamaya başladı. Seyahat acentaları tarafından yapılan yerli gezi gruplarını da bekleyen çarşı esnafı, yakın zamanda birçok misafiri ağırlamaktan mutluluk duyacağını söyledi.
 
Sevi Gözay UĞURLU