Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, katıldığı bir televizyon programında aşılamada mavi rengi alan Çanakkale hakkında değerlendirmelerini paylaştı. Kentte sağlık çalışanlarından belediyeye kadar herkesin çok çalıştığını ifade eden Gökhan, “Çanakkale yüzde 75’i geçtik, 80’lere varmışızdır. En kısa zamanda yüzde yüze varacağımıza inanıyorum” dedi.
 
Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, koronavirüs aşılamasında mavi renge ulaşan Çanakkale’yi tebrik etmesi tüm kentte sevinçle karşılandı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada vaka sayılarının yükseldiği zamanlarda çok ciddi tedbirlerin alındığını söyleyerek, tüm kent olarak canla başla çalıştıklarını vurguladı.
 
Gökhan, “Çanakkale’de önce en fazla vaka sayısı olan illerin başındaydı. Hatta bir ara birinciliğe gelmiştik ama o noktada çok ciddi tedbirler alındı. İl Pandemi Kurulumuzla, sayın valimizin başkanlığında gerçekten çok ciddi tedbirlere başvurduk. İçişleri Bakanlığının genelgesinin dışında bir takım tedbirler aldık. Özellikle kordonlarda yoğunlaşmayı önleyici tedbirler aldık. Çünkü insanlar doğal olarak oralarda kümeleşiyorlardı. Pazar yerlerinde pazarların sayısını sınırladık. Oraların aralarını düzenleyerek insanların daha az sıklıkla pazarda buluşmasına gayret gösterdik. Bu süreçte ilaçlama özellikle belediye olarak biz ilaçlamalar konusunda destek olduk. İnsanlarımıza, kurumlarımıza otobüslerde bizim sorumluluğumuzda olan otobüslerde yolcu sayısını sınırladık ve onun takibini yaptık. Dolayısıyla birçok tedbir ve bilinçlendirme çalışmaları kümeleşmelerin önüne geçmek içindi. İnsanları ikaz ettik, maske konusunu çok ciddi tedbirler aldık” dedi.
 
“KÜLTÜR SEVİYESİ YÜKSEK OLDUĞU İÇİN İNSANLAR DUYARLI DAVRANIYORLAR”
Sağlık İl Müdürlüğü’nün şu anda aşılama konusunda çok çalıştığını söyleyen Gökhan, “Aşı konusunda daha canla başla çalıştık. Kolaylıkla aşı yapılma noktaları oluşturuldu Sağlık il müdürlüğü tarafından. Bu arada sağlıkçılara teşekkür etmek istiyorum. Can siperhane, fedakâr hane bir mücadele yaptılar.  Sağlık ocaklarında, hastanelerde, her yerde aşılama çalışmalarını yaptılar hiç bir süre kısıtlaması olmaksızın. Sağlık müdürlüğümüz İskele meydanına çadır kurdu. Hiçbir randevu olmaksızın orada insanları bilgilerini almak suretiyle aşılıyorlar. Aşıların sırası geldiyse, kaydınız çıktıysa çadırda bile aşınızı olabiliyorsunuz. Duyurular teşvikler yapılıyor aşı için. Çanakkale daha ziyade kültür seviyesi yüksek olduğu için insanlar bu konuda duyarlı davranıyorlar” diye belirtti.  
 
“ÇANAKKALE YÜZDE 75’İ GEÇTİK, 80’LERE VARMIŞIZDIR”
“Doğu, Güneydoğu o bölgelerde kırmızılık devam ediyor. Özellikle Doğu bölgesinde vatandaşlarımıza şunu öneriyorum; mutlaka aşı olun, bütün dedikodulardan uzak durun” diyen Gökhan, “Dünyada aşı hızlı bir şekilde gidiyor, çoğalıyor. Onun için mutlaka aşı olalım. Özellikle Vanlı kardeşlerime seslenmek istiyorum çünkü en düşük oran oradaymış. Şehitler Diyarının belediye başkanı olarak, özellikle istirham ediyorum; hiçbir şeyden kaçınmayalım, korkmayalım, dedikodulardan uzak duralı. Sizin sağlığınız bizim sağlığımız demektir. Dolaysıyla Çanakkale yüzde 75’i geçtik, 80’lere varmışızdır. En kısa zamanda yüzde yüze varacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
 
“TÜM TÜRKİYE'NİN KISA ZAMANDA MASMAVİ OLMASI GEREKİR”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ayrıca sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Çanakkale'nin aşıda aldığı yolun gurur verici olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı: “Kuralları uygulamada gösterdiğimiz dikkat ve aşı olmada bilimin gösterdiği yoldan hızla ilerlememiz Çanakkale'yi haritada ayrıcalıklı bir noktaya getirdi. Ama yetmez, tüm Türkiye'nin kısa zamanda masmavi olması gerekir, Haydi aşıya! Bu güzel tablonun yaşanmasında en büyük pay sahibi olan sağlık çalışanlarımıza sonsuz teşekkürlerimizle.”
 
Gizem Tuğçe BAYHAN