Gün geçtikçe gönüllüleri ile büyüyen UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği’nin dört sene önce başlattığı ‘Çocuklar için Mavi Kurdele Tak’ farkındalık projesine bu senede katılım için çağrıda bulunuldu. Dernek Kurucu Başkanı Saadet Özkan ve şehir temsilcileri, istismarla mücadelede çocukların yanında yer aldığını belirtmek amacıyla herkesi, bileklerine mavi kurdele bağladığı fotoğrafları sosyal medyada paylaşmaya davet etti.
 
Temmuz ayının ikinci haftası olan ‘Çocuk İstismarı ile Mücadele ve Farkındalık’ haftasında istismarla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği tarafından başlatılan ‘Çocuklar için Mavi Kurdele Tak’ kampanyası 4’üncü senesinde devam ediyor.
 
İzmir’in Menderes ilçesinde 6 çocuğun okul müdürleri tarafından istismar edilmesine karşı verdiği hukuk savaşıyla Türkiye'nin öğretmeni haline gelen Saadet Öğretmen, ihmal ve istismar olaylarına kayıtsız kalınamayacağını ve bunun artık bir vatan savunması olduğunu belirterek Yücel Ceylan ile birlikte UCİM çatısı altında binlerce insanı bir araya toplamasının ardından gün geçtikçe vatandaşlardan destek almaya devam ediyor.
 
‘Çocuklar için Mavi Kurdele Tak’ farkındalık kampanyası ile istismara uğrayan ve katledilen tüm çocuklara dikkat çekmek hedefleniyor. Ayrıca çocuk İstismarı ile Mücadele'de İhtisas Mahkemelerinin kurulması, Türkiye’nin her ilinde Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme Merkezlerinin kurulması, istismarcıların tutuklu yargılanması, çocuğun beyanının esas alındığı yargılamaların yapılması,  Çocuk Koruma Eğitiminin Milli Eğitim müfredatına eklenmesi, yargıda çocuğun üstün yararı ilkesinin etkili bir şekilde işlemesi hususlarına da dikkat çekilmektedir.
 
“TOPLUMUN HER KESİMİNİN DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ”
Mavi Kurdele kampanyası ile Türkiye’de ‘Çocuklar İçin Mücadele Et’ mesajını yaymayı amaçladıklarını söyleyen UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan, ortak olarak paylaştıkları mesajda şunları belirtti: “Çocuk istismarına karşı farkındalığın artması ve istismarla mücadelenin hız kazanması için Çocuk İstismarı ile Mücadele ve Farkındalık Haftasındaki #çocuklariçinmavikurdeletak kampanyamıza toplumun her kesiminin desteklerini bekliyoruz. Sosyal medyadan da destek olabileceğiniz kampanyamıza sol bileğinize taktığınız mavi kurdelelerinizle çektiğiniz fotoğraflarınızı veya videolarınızı  #çocuklariçinmavikurdeletak etiketiyle paylaşarak çocuklarımızın sesinin daha çok duyulmasını sağlayabilirsiniz.”
 
“MAVİ KURDELE TAKIP ÇOCUK İSTİSMARINA FARKINDALIK YARATALIM”
UCİM Çanakkale Temsilcisi Şehpal Ovalı da Çanakkalelileri bu farkındalık etkinliğine davet etti.  Ovalı, yaptığı açıklamada, “ ‘Çocuklar vatandır’ diyoruz ve bu yolda verilen büyük bir mücadele var. Kahraman çocuklarımız koruyup kollamak hepimizin görevi, farkındalıklar yaratmak toplumda duyarlılığı artırmak adına hepimiz sol kolumuza mavi kurdele takıp çocuk istismarına farkındalık yaratalım” şeklinde belirtti.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN