Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Devlet Konservatuarı, Müzik ve Otizm Yaz Okulu isimli etkinlik düzenleyerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen programda otizm ve müzik alanında çalışan bilim insanları ile üstün müzik yeteneklerine sahip otizmli gençler bir araya gelerek, katılımcılara müzik ziyafeti sundular.
 
2009 yılında kurulan ve 2020-2021 eğitim öğretim yılı itibariyle ilk öğrencilerini alan ÇOMÜ Devlet Konservatuarı önemli bir projeyi hayata geçirerek, ülke genelinde otizm ve müzik alanında çalışan bilim insanları, üstün müzik yeteneklerine sahip otizmli gençler ile ailelerinin ve öğretmenlerinin katıldığı bir etkinlik düzenledi.
 
Programda, 7 otizmli genç sahne alarak katılımcılara konser verdi. Yetenekli gençler, gösterdikleri performans sonrasında büyük alış aldı. Sahne alan kişilerin isimleri ise şu şekilde; otizmli İzmir Üniversitesi Müzik Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Batuhan Kil, Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencisi Mehmet Çağrıhan Atyıldız,  Caner Serin, Afyon Kocatepe Devlet Konservatuarı Piyano Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Koral Erdeniz, Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Ana Sanat Dalı Özel Şartlı Tezli Yüksek Lisans Programı öğrencisi Recep Ege Altınoğlu, İzmir Demokrasi Üniversitesi Müzikoloji Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Beril Zorlu, Ankara Müzik Üniversitesi’nde ücretli olarak piyano eşlik dersleri veren Buğra Çankır.
 
Sevi Gözay UĞURLU