ÇAFAD tarafından bu sene 5’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Troya Halk Dansları ve Müzik Festivali, Çanakkale’de renkli görüntülere ev sahipliği yapacak. 10-11 Temmuz günlerinde gerçekleştirilecek olan festivalde Bosna Hersek, Ukrayna, Kuzey Makedonya gibi ülkelerden dans ekipleri gösteriler sergileyecek.
 
Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü (ÇAFAD) tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Troya Halk Dansları ve Müzik Festivali birçok dans gösterisi ile Çanakkalelileri eğlendirecek. Bosna Hersek, Ukrayna, Kuzey Makedonya gibi ülkelerden gelen dans gruplarının yanı sıra Bursa Anadolu’nun Renkleri, Bursa Gençleşen Türküler ve Çanakkale ekipleri de dans ve müzik performansları sergileyecek. Bugün, 17 Burda AVM Sahnesinde saat 17.30’da başlayacak olan festival programı yarın (11 Temmuz Pazar) Kordon Basketbol Sahası’nda saat 17.30’da devam edecek.
 
Konuyla ilgili bilgi veren ÇAFAD Başkanı Selim Yazan, “Temmuz ayı ile başlayacak olan normalleşme süreci ve şartları açıklandıktan sonra şehrimize güzel ve keyifli bir organizasyon yapma çabası içerisindeyiz. ÇAFAD olarak 2021 yılı içerisinde Ağustos ve Ekim aylarında Çanakkale’de, Eylülde Bodrum ve Ayvalık’ da, Ekim ayında ise İstanbul’da bir festival daha düzenleyerek Çanakkale’nin adını ve marka değerini arttırmayı hedefliyoruz” dedi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN