Bakan Koca Çanakkale'yi tebrik edip, örnek gösterdi

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca aşılanma oranlarında nüfusa oranla % 75,2’ye yükselerek maviye dönen Çanakkale’yi örnek göstererek tebrik etti.

Bakan Koca sosyal medya hesaplarından 9 Temmuz’a ait Günlük Covid19 tablosunu paylaştı. 228 bin 826 yapılan test sonucuna göre 5 bin 670 yeni vaka tespit edildi. 59 kişi vefat ederken, 5 bin 126 kişi de iyileşti. Aşılanma oranlarında ise Çanakkale adından söz ettiren illerden birisi oldu. En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfusa göre Çanakkale % 75,2’lik oranla % 81,7’lik Muğla’dan sonra Türkiye’de ikinci sıraya yerleşti. Bakan Koca, Günlük Covid19 tablosuna yer verdiği paylaşımında, “Bugün iki ilimiz daha maviye döndü. Yeni örnek iller Kırklareli ve Çanakkale. Birlikte mücadelenin yeni sahası aşı olmaktır. Biran evvel aşınızı olun” ifadelerini kullandı. Sonra ise,"Tebrikler Çanakkale. Yüksek aşı oranıyla rengin artık hep Mavi!" açıklamasınıda bulundu. 

Bakan Koca bir süre sonra yaptığı başka bir paylaşımda ise; “Aşı olma oranının düşük olduğu illerde vaka sayıları artmaya başladı. Hayat ilelebet sıkı tedbirle, hastalık bana bulaştı bulaşacak endişesiyle sürmez. Randevu alıp aşımızı olalım” cümlelerini kurdu.

Haber: Ersan KÜÇÜKKURU