Çanakkale Semt Pazarı’nda Salı günleri açılan meyve-sebze tezgahlarında bu hafta Adana’dan gelen domatesler 3,5 liradan 6 liraya kadar farklı fiyata aralığında satıldı. Ayrıca geçtiğimiz haftadan bu yana pazarın yeni ürünü bamya oldu. Yüksek fiyattan yer alan bamya henüz birkaç tezgahta satışa sunuldu.
 
Çanakkale’nin meşhur domatesinin tarladan çıkmasına günler kala, pazarda çeşitli domatesler yer aldı. Tek tük çıkan tarla domateslerinin yanında çoğunlukla Adana’dan gelen domatesler satışa sunuldu. Sera domateslerinin çıktığı son günlerde, vatandaşlar tarla domatesinin yolunu gözlediğini belirtti. Taze fasulyenin fiyatındaki düşüş ise kişilerin fasulyeye akın etmesine neden oldu. 4 liraya kadar inen fiyatı ile taze fasulye, bu haftanın talep gören sebzesi olmaya aday oldu. Dolma biber 6 liradan, kapya biber 10 liradan, havuç ise 6 liradan satışa sunuldu.
 
Pazarın en pahalı sebze ise bamya oldu. Haziranın ortası itibaren toplanmaya başlanan bamya tezgahlara ilk haftasında 20 ile 30 lira fiyatıyla giriş yaptı. Ayrıca kabak da 4 liradan fiyatını korumayı sürdürdü.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN