Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçtiğimiz gün açıkladığı koronavirüs vaka sayısı tablosunda Çanakkale 100 binde 39,70 oranıyla yerini aldı. Düşme eğilimi devam ederken Çanakkale’eki durumu değerlendiren Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy, durumun şu anda iyi olduğunu fakat aşılanma bitmeden maske ve mesafeye dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Çanakkale’de koronavirüs aşılama çalışmaları hızla devam ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı illere göre haftalık vaka sayısı tablosunda Çanakkale 100 binde 39,70 oranıyla düşüşe devam ettiği görüldü. Bakan Koca yaptığı açıklamada, “İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da düşme eğilimi devam ediyor. Aşı ile bitecek” ifadelerini kullandı.
 
Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy ise Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'ndeki durumu aktararak, “Servis ve yoğun bakım hasta sayılarımız hala düşük ve iyi durumdayız. Ancak temasla bulaşın arttığını kıştan bahara çok iyi deneyimledik. Kalabalık ortamlarda ancak açık mekanlarda bulunmaya dikkat etmek durumundayız. Zorunluluklar dışında da kalabalık ortamlarda bulunmamayı tercih etmek zorundayız. Maske takmaya devam edeceğiz çünkü virüs hala aramızda. Aşılama tamamlanmadan ne yazık ki sosyal hayatımız aynı şekilde devam edemeyecek” dedi.
 
“TÜM HIZIYLA AŞILAMAYA DEVAM ETMEK ZORUNDAYIZ”
Erensoy, “Tüm hızıyla aşılamaya devam etmek zorundayız. Sağlık çalışanları aşılama hızıyla mucizeler yaratıyor, ben her birini kutlamak istiyorum. Ayrıca bize bakanlık aşı temin ettiği sürece sağlık çalışanlarının nasıl çalıştığını tüm Türkiye görüyor. Böylesi bir yoğunlukta ve gerçekten dünyada en hızlı aşılamalardan birini yapan sağlık çalışanları, yıpranma payı konusunda bir özellik hak etmiyor mu? Sayın bakan elinize sağlık diyor bize ve geçiyor. Gece gündüz çalışan sağlık çalışanları asla görülmüyor” diyerek çalışanların yıpranma payı konusunda talebini de dile getirdi.
 
“AŞIYA GÜVENMELİYİZ”
Tüm Çanakkale halkını sırası geldiğinde aşı olmaya davet eden Erensoy, “Sırası gelen herkes aşı olmalı. İnsanlık tarihinin en büyük buluşlarından biri aşıya güvenmeliyiz. Sevdiklerimize sarılmayı, onlarla kaygısız vakit geçirmeyi hepimiz çok özledik ve bunun tek yolunun ciddi bir toplumsal bağışıklık oranı yakalamaktan geçtiğini unutmamalıyız” uyarısında da bulundu.
 
ÇANAKKALE’DE 410 BİN 885 DOZ AŞI YAPILDI
35 yaş üstüne başlayan aşılama çalışması tüm hızla devam ederken, Çanakkale bu konuda örnek illerden olmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın sitesinde yer alan aşı tablosunda Çanakkale’de toplamda 410 bin 885 aşı yapıldığı görülüyor. 1.doz aşı uygulanan kişi sayısı 254 bin 107 iken 2.doz aşı olan kişi sayısı ise 156.778 oldu. 
 
Gizem Tuğçe BAYHAN