SGK'ya bağlı çalışanların randevu sistemine dahil edilmesi ile beraber Çanakkaleliler adeta aşıya koştu. Hem aile hekimlikleri önlerinde hem de hastanelerde aşı olmak için yoğunluk oluştu.  

Çanakkale nüfusa göre en fazla aşı yapılan illerden biri. 540 bin civarında nüfusu bulunan Çanakkale’de önce gün itibari ile 235 bin civarında kişi 1. doz aşı oldu. Bu da nüfusun yüzde 45 civarına denk geliyor. Bir günde ise 12 bin civarında kişinin 1. doz aşı olduğu öğrenildi.
 
Bir dönem aşıda yavaş gidildiği yönünde yapılan eleştirilerden sonra Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale de aşılama programında vites yükseltti. Her geçen gün aşılama programına yeni meslek ve yaş grupları dahil ediliyor Son olarak SGK’ya kayıtlı tüm çalışanlar ile memurlann aşılanmasına başlanmasıyla aşı çalışmaları hız kazandı.
 
Aşı olmak İsteyen vatandaşlar, aşı merkezlerine koştu. Randevu alanların yanında randevusuz kişiler de aşıya dahil edildi. İl genelinde aşı yapılan yerlere daha çok ilk doz aşı yapanlar gidiyor. Aşı yapılan aile hekimlerine ve hastanelere SGK çalışanlarının yanı sıra yaş ve meslekleri kapsamında randevu sistemine dahil edilen diğer vatandaşlar da aşılarını oluyor
 
Eski Çanakkale Devlet Hastanesi’nde aşı olmak isteyen vatandaşlar. Hastane eski poliklinik girişinin sağında ve solunda konulan *Covid-19 Aşı Onay Formu' doldurularak yetkili sağlık personeline teslim ediliyor ve kayıt oluşturuluyor
 
Aşı odaları girişinde yaşanan yoğunluk sebebiyle, vatandaşlar randevu saatine göre sıra İle içen alınıyor Aş· vurulan vatandaşların 15 dakika bekledikten sonra hastaneden ayrılması isteniyor. Öte yandan aşı olmak isteyen vatandaşların kimliklerinin yanında olması da gerekiyor.
 
40 yaş üzen tüm vatandaşlara. 40 yaş altında >se SGK'ya kayıtlı (20 yaşa kadar) tüm vatandaşlara aşı hizmeti verildiği belirtildi.
 
AŞIDA ÜST SIRALARDAYIZ
Çanakkale nüfusa göre en fazla aşı yapılan illerden biri. 540 bin civarında nüfusu bulunan Çanakkale’de önce gün itibari ile 235 bin civarında kişi 1. doz aşı oldu. Bu da nüfusun yüzde 45 civarına denk geliyor. 154 bin 754 kişi ise ikinci doz aşılarını  tamamladı. Toplam uygulanan aşı sayısı 388 bin 793 oldu. Kentte gün boyu 12 bin civarında kişi ilk aşısını oldu. bin civarında kişi ise ikinci doz aşılarını oldu. Toplamda 12 bin 338 aşı yapıldı. Bu rakamlar da nüfusa göre yapılan aşı oranında Çanakkkale’yi en üst sıralara taşıyor.

 
Bünyamin Nami Tonka