Geçtiğimiz sene Mart ayında başlayan koronavirüs salgınının ardındaki süreç sonrasında kendi sektörüne dair ayrıntılı bilgi veren Çanakkale Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Engin, dükkan sahiplerin ve çalışanların son durumlarını paylaştı. Engin, ayrıca Ocak 2022’de yapılacak olan seçimlerde tekrar aday olacağını da açıkladı.
 
Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü tarih 11 Mart tarihinin ardından tüm sektörler birçok açıdan etkilenmeye başlamıştı. İlk önce dükkanlarını kapatan esnafların arasında yer alan berberler ve kuaförler hakkında bilgi veren Çanakkale Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Engin, geçen süre zarfındaki gelişmelerden ve oda çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Engin, yaptığı açıklamada, “Koronavirüs sürecinin vatandaşa insanlarımıza olan etkilerinin dışında iş hayatımıza esnaflarımıza ve benim temsil ettiğim esnaf kesimine de çok ciddi etkileri oldu. Zaman zaman odamızın temsil ettiği esnaf kesimleri İçişleri Bakanlığının genelgeleri doğrultusunda çalışmalarına ara verdiler yani iş yerlerini kapatmak zorunda kaldılar. Bu sırada esnaf kesimimiz yeniden hizmet vermeye yani çalışmaya işyerlerini açmaya başladıktan sonra bizim temsil etiğimiz esnaf kesimi dahil tüm esnaflar çalışma sistemlerini, şekillerini yayımlanan genelgeler doğrultusunda değiştirdiler. Bu arada esnaflarımız çalışma saatleri değişti. İşyerinde aynı anda hizmet verebilecekleri müşteri sayısına kısıtlamalar geldi. Bu süreçte esnaf kesimi olarak bizim için yapılan çalışmalardan memnun olduklarımız var. Ancak şikayetçi olduğumuz karar ve uygulamalarda var. Koronavirüs sürecinde esnaflar olarak zor günler geçirdik. Ancak bu günlerin geride kaldığına inanmak istiyorum. Umarım koronavirüs ile mücadelede başarılı olur ve yasak ve kısıtlamalara geri dönmediğimiz bu süreci geride bıraktığımız bir dönem olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
 
“SEÇİMLERDE TEKRAR ADAYIM”
Engin, 2022 yılının Ocak ayında yapılacak olan oda seçimleri ile ilgili olarak ise Çanakkale Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanlığına tekrar aday olacağını açıkladı. “Her başkan adayı ‘adayım çünkü’ ile başlayan cümleden daha sonra çeşitli nedenler söyler. Ama herkes başkan adayı dahil şunu içten içe bilir. Tespitlerimden yola çıkarak dört çeşit oda başkanı adayı olur. Bir tanesi ekonomik nedenler ile başkan adayı olanlar, ikinci başkan adayı çeşidi de bir sıfat elde etmek başkan adayı olanlar. Yani siminin önüne başkan sıfatı almak isteyenler. Bir diğer başkan adayı çeşidi de birilerinin başkan olacak ismi başkanlık sıfatını aldığında onu kullanmak için bir yere getirmek için başkan adayı yapılan başkan adayları vardır. Bu başkan aday çeşidinin bilgisi olmadığı gibi vizyonu da yoktur. Birileri onu kullanmak için aday yapılır. Benin hangi tip başkan adayı olduğu herkes bilir. 2022 yılında yapılacak Çanakkale Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanlığına adayım. Odalar birilerinin maaş alma ya da bir gurubun kendini ispat etme yeri değildir” ifadelerini kullandı.
 
“HİÇ KİMSE İSTEDİĞİ GİBİ AT KOŞTURAMAMALI”
Çanakkale Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı hakkında yöneltilen sorulara ise açıklama getirerek, “Laik görülmek müthiş güzel bir duygu. Bana da bu soruyu yönelten çok sayıda tanıdığımız arkadaşlarımız oluyor. Ben onlara da aynen şunu söylüyorum; meydan boş değil, meydan kimseye boş bırakılmamalı ben dahil. Hiç kimse istediği gibi at koşturamamalı. Güzel ve doğru işler yapanlar örnek olmalı. Sorunun cevabı ne evet, ne de hayır ama önce oda başkanlığı seçimleri. Önce kendi odamda tekrar üyelerimizin takdiri ile oda başkanı seçilmek gerekiyor ama dediğim gibi meydanı kimseye boş bırakmayacağız” şeklinde konuştu.
 
TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ
Koronavirüs sürecinde birçok kişinin destek olduğunu söyleyen Engin, “Teşekkür etmek istediğim isimler var. En başka Çanakkale Valimiz İlhami Aktaş’a teşekkür etmek istiyorum. Süreçte ne zaman kendisini arasam ilgilendi sorunları çözmeye çalıştı. Tabi ben bu süreçte temsil ettiğim esnaf kesimi ile ilgili sorunları Sayın Valimize ilettim, o da sağ olsunlar beni dinledi ve çözüm bulmaya sorunları çözmeye çalıştı. Bu nedenle hem kendi adıma hem de esnaf teşkilatım adına Sayın Valimiz İlhami Aktaş’a teşekkür ediyorum” diye belirtti.
 
Sevi Gözay UĞURLU