Yüz yüze eğitim için yapılacak en önemli adımlardan biri olan aşılama konusunda olumlu bir gelişme olan Milli Eğitim eğitimcilerin ve üniversite eğitimcilerinin aşılanması kararının açıklanmasının ardından Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar değerlendirmede bulundu. Bu verilen kararların içerisine sisteme dahil olan diğer personellerin de yer alması gerektiğine dikkat çeken Hacımusalar, sistemin içinde Temizlik görevlileri, kantinciler, servis şoförleri gibi personellerin de olduğunu söyledi.
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yüz yüze eğitime geçilmesi için Milli Eğitim sisteminde bulunan öğretmenlerin aşılanma müjdesinin ardından geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada yeni bir müjdeyi daha verdi. Yeni eğitim öğretim döneminde üniversitelerin de açılması için buradaki eğitimcilerin de aşılanma çalışmaların başladığını duyurdu. Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, açıklanan bu karar sonrasın yaptığı değerlendirmede, bunun yüz yüze eğitime sağlıklı bir şekilde geçilebilmesi için olumlu bir karar olduğunu söyledi. Fakat eksik kalan tarafı da vurgulayan Hacımusalar, eğitim öğretimin içinde bulunan eğitimciler dışında diğer personellerin de aşılanması gerektiğine vurgu yaptı. Temizlik görevlileri, kantinciler, servis şoförleri gibi personellerin de eğitim sisteminin bir halkası olduğunu söyleyen Hacımusalar, “Yardımcı personeller ile kantincilerin ve ayrıca okul servisi şoförlerinin de aşılanması durumunda bu zincir daha sağlıklı olarak işler. Diğer türlü halkanın biri zayıf veya kopuk olursa süreç yine olumsuz bir şekilde devam eder” dedi.
 
Başkan Hacımusalar yaptığı açıklamada, “7 Haziran’da Milli Eğitim’deki öğretmenlerin tamamının aşılanması yönünde bütün sistem açıldı ve arkadaşlar başvurularını yapıyorlar şu anda. Başvurularını alanların da aşılamaları başladı. Üniversitenin aynı şekilde aşılamasının başlayacağı yönünde bilgiler geldi. Bu olumlu bir gelişme. Eğitim ve öğretimde yüz yüze eğitime geçebilmek için arzumuz öğretmenlerin öncelikli olarak aşılanmasıydı ama olması gereken bazı şeyler eksik kaldı. Özellikle yardımcı personel dediğimiz İŞKUR’dan görevli çalışanlar var, onlar da Milli Eğitim sisteminin içinde iş ürettiğimiz, birlikte çalıştığımız kişiler. Bu yardımcı personeller ile kantincilerin ve ayrıca okul servisi şoförlerinin de aşılanması durumunda bu zincir daha sağlıklı olarak işler. Diğer türlü halkanın biri zayıf veya kopuk olursa süreç yine olumsuz bir şekilde devam eder. Olması gereken öncelikli grup eğitim çalışanlarıydı, bu gerçekleşti. Bu olumlu bir gelişme. Ama diğer halkaların da tamamlanması, yüz yüze eğitime geçmek açısından çok önemli” şeklinde konuştu.
 
“BU KİŞİLER DE EĞİTİM SİSTEMİNİN BİLEŞENLERİ”
Yardımcı personel olarak tanımlanan kişiler hakkında bilgi veren Hacımusalar, “Her sene İŞKUR’dan eğitim öğretim yılı başında temizlik personeli görevlendirir. Okullar açıldıktan sonra, bütün temizlik işlemlerini bu kişiler yaparlar. Bu kişilerin mutlaka aşılanması gerekiyor. Yine teknik personeller var ve bir de servis şoförleri ve kantincilerin aşılanması gerekiyor. Çocuklar kantinlerde sürekli alışveriş yapıyor. Bu kişiler de eğitim sisteminin bileşenleri, bu kişiler de aşı olmalı çünkü sürekli yüz yüze ve temas halindeyiz. Bu yüzden kişilerin aşılanması çok önemli” ifadelerini kullandı. 
 
Gizem Tuğçe BAYHAN