Geçtiğimiz hafta Süper Lig’de şampiyonluk kupasına ulaşan Beşiktaş’ın kutlamaları Çanakkale’de gerçekleştirildi. Pandemi koşulları sebebiyle açık havada ve sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilen kutlamada vatandaşlar arabalarla konvoy düzenleyerek, Beşiktaş bayraklarını Çanakkale’nin sokaklarında salladılar.
 
16.kez Süper Lig’de şampiyon olan Beşiktaş’ın zafer kutlamaları Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Çanakkale’de de geçtiğimiz gün düzenlenen etkinliklerle; çifte kupa kazanan Beşiktaş’ın şampiyonlukları Süper Lig Şampiyonluk Kupasını ve Türkiye Kupası şehre getirildi.
 
1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yönetimi ve Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Daltaban, Emin Biber, Haluk Özgerçek ve Hüseyin Belenkoğulları, kupalarla birlikte Vali İlhami Aktaş’a gerçekleştirilen ziyaretin ardından şehirde pandemi koşullarına uygun kutlamaların gerçekleştirilmesi için izinler alındı.
 
Dün düzenlenen kutlamalara Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Daltaban, Emin Biber, Haluk Özgerçek ve Hüseyin Belenkoğulları ile Çanakkaleli olan Beşiktaş Futbol Takımı Yardımcı ve Analiz Antrenörü Murat Kaytaz ile Kaleci Antrenörü Levent Açıl katılım sağladı. Birçok Çanakkaleli taraftarın da katıldığı etkinlikler Kilitbahir’den İskele’ye tahsis edilen bir feribotla gelinerek başladı. Beşiktaş marşları eşliğinde feribotun yanaşmasının ardından Beşiktaşlı yöneticiler ile birlikte feribota getirilen çifte kupayla da hatıra fotoğrafı çekildi.
 
“İLK KUTLAMAMIZI ÇANAKKALE'DE YAPIYORUZ”
Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Daltaban, burada açıklama yaparak, "Sezon sonunda Ahmet Nur Çebi başkanlığında zor şartlarda savaşarak, tertemiz iki kupa kazandık. Kadın futbol takımımızın kupasıyla birlikte 3 kupa kazandık. Futbol liglerinde olan bütün kupaları kazandık. İlk kutlamamızı Çanakkale'de yapıyoruz. Çanakkale Beşiktaşlılar Derneği'nin davetlisi olarak buradayız. Kupalarımızla beraber geldik. Bütün sene bize tribüne gelmeden destek veren, uzaktan ruhlarını, yüreklerini hissettiğimiz Beşiktaşlılarla buluştuğumuz için çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.
 
“HEMŞEHRİLERİMİZLE BİRLİKTE KUTLADIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”
Aynı zamanda Çanakkaleli olan Beşiktaş’ın kaleci antrenörü Levent Açıl ise, "Kupayı ilk İstanbul Boğazı'nda kutladık. Burası benim memleketim. Şampiyonluğu hemşehrilerimizle birlikte kutladığımız için çok mutluyuz. Sezon biraz sıkıntılı başladı. Daha sonra bir toparlanma süreci yaşadık. Bizim başarımızda takımımızdaki aile, arkadaşlık ortamı ve hocanın birleştirici, iletişimci tavırları rol oynadı" dedi.
 
Yapılan tekne kutlamasının ardından Taraftarlar Valiliğin izni ile 1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği önünde araçları ile toplanarak konvoy yaptılar. Cumhuriyet Meydanı  ve Dernek Önünden  başlayan konvoy  İnönü Caddesi, Kartal Yuvası Önünden Geçilerek Sarıçay Köprüsü, Dabakoğlu Önünden Geçilerek Atatürk Caddesine Çıkılacakan konvoy,  oradan da Çevik Kuvvet (Eski Bölge Trafik) Önünden Geçilerek Kepez’e  gittiler.   Kepez  Meydanından Dönüş Yaparak Aynı İstikamet’ten geri dönülerek  Troya Caddesine giren konvoy,  oradan da Tüv Kavşağından  Ahmet Priştina Caddesine (60 Metrelik Yola) sinden Esenler Mahallesine giriş yaptı. Daah sonra Özgürlük Parkı Mit Önünden  Hastane Yokuşu Ve Bayır Dondurma Önünden Balıkesir Caddesine Sonrasında Eski Belediye’nin Önünden Demircioğlu Caddesine  yeniden giriş yapan konvoy Sonrasında İskele Ve Kordana geçerek  Subay Ordu Evinin Oradan Dönerek yeniden Beşiktaş Dernek Önüne gelen konvoy sona erdi. Meşalelerin yakılmasının yasak olduğu konvoyda Beşiktaş bayrakları ve marşlar eşliğinde şampiyonluğu kutladılar.
 
Sevi Gözay UĞURLU