Eski Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu, Bursa’da geçirdiği kalp krizi sonucundan 40 yaşında hayatını kaybetti.
 
2019-2020 yılları arasında Eceabat’ta Kaymakamlık görevini icra eden Hasan Ongu, geçtiğimiz yıl Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine Kaymakam olarak atanmıştı. 40 yaşındaki Hasan Ongu, sabah saatlerinde ailesini ziyaret etmek için gittiği Bursa'da kalp krizi geçirdi.
 
Evde dinlendiği sırada aniden fenalaşan Ongu için yakınları sağlık ekiplerinden yardım istedi. İhbarla gelen sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırılan Hasan Ongu doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Eceabat Müftülüğü, vefat eden eski Kaymakam Ongu için 28 Mayıs’ta Eceabat Merkez Şehitler Camii’nde Cuma namazından önce, Mevlit, Hatim ve Dua programı yapılacağını duyurarak, tüm halkı davet etti.
 
ÇANAKKALE’DEN TAZİYE MESAJLARI YÜKSELDİ
Çanakkale’de beraber çalıştığı isimler, Hasan Ongu’nun vefatının ardından başsağlığı mesajı yayımladı.
 
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan: “Geçirdiği kalp krizi nedeniyle genç yaşta kaybettiğimiz Şanlıurfa/Siverek Kaymakamı Hasan Ongu’ya Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Eceabat Kaymakamı olarak da Çanakkale'mize ve ülkemize verdiği hizmetlerinden dolayı da teşekkürü borç bilirim.”
 
Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli: “İlçemiz Eceabat'ta görev yapmış olan Sayın Kaymakamımız Hasan Ongu'nun ani vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Allahtan rahmet değerli ailesine ve tüm yakınlarına başsağlığı dilerim.”
 
Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük: “Yaklaşık 1 yıl beraber çalıştığımız Vali yardımcısı/Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu’yu dün gece saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettiğimizi öğrendim. Henüz 40 yaşında, çok genç idealleri olan bir kamu yöneticisiydi. Çok değerli bir insandı. 14 Şubat 2020’de Troya Müzesi’nin ödülünü almak için İstanbul gitmiş ve o sevinci beraber yaşamıştık. Çok üzgünüm... Geride kalanlara sabır ve başlığı diliyorum. Mekânın cennet olsun güzel insan.”
 
HASAN ONGU KİMDİR?
Evli ve 3 aylık 1 kız çocuğunun olduğu öğrenilen Ongu, 2005 yılında mezun olduktan sonra Kırıkkale Sulakyurt, Erzincan Kemah, Artvin Arhavi, Çanakkale Eceabat kaymakamlığı ile Artvin ve Hakkari Vali yardımcılığı görevleri yaptıktan sonra 2020 yılı aralık ayında Şanlıurfa’nın Siverek ilçe Kaymakamlığı'na atanmıştı.
 
Sevi Gözay UĞURLU