Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) Çanakkale Temsilcisi Şehpal Ovalı, ‘güçlü çocuk yetiştirmenin’ önemini vurgulayarak, konuyla ilgili bilgilendirmede bulundu. UCİM olarak birçok bilgiyi ebeveynlerle paylaştıklarını söyleyen Ovalı, çocukları bilgilendirmenin önemini vurguladı.
 
UCİM Çanakkale Temsilcisi Şehpal Ovalı, çocukları korumak için ailelerin bilmeleri gereken konularla ilgili UCİM aracılığıyla aktardıklarını dile getirdi. Ovalı, “Aile bireyleri olarak bu konularda ne kadar bilinçli ve doğru bilgi sahibi olursanız çocuklarınızı da doğru yönlendirmiş olursunuz” mesajını vurguladı.
 
“ÖNCE ONLAR HAKLARINI ÖĞRETECEĞİZ VE ÖĞRENECEĞİZ”
Ovalı, çocuklara haklarını öğretmenin önemine değinerek, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin tanımını yaptı: “20 Kasım 1989 tarihinde devletler çocukların korunmaları, gelişmeleri ve sağlıklı büyümeleri için bir araya gelmişler ve BM Çocuk Hakları Sözleşmesini kabul etmişlerdir. Türkiye bu sözleşmeyi 1990 yılında taraf ülke olarak imzalamış ve Çocuk Hakları Sözleşmesi uygulanmaya başlanmıştır. Çocuk hakları sözleşmesine göre 18 yaşın altındaki her insan çocuktur ve tüm çocuklar bu sözleşmede belirtilen tüm haklara sahiptir. Taraf devlet, çocukların bu haklarını kullanabilmeleri için yardımcı olmalı gerekli idari ve hukuki düzenlemeleri yapmalı ve uygulamalıdır. Çocuk hakları çocukların daha mutlu ve daha güvenli yaşamaları için kabul edilmiş haklardır. Çocuk hakları; ırk, dil, din ayrımı, ten rengi, cinsiyet ayrımı olmaksızın bütün çocuklar için vardır.”
 
Gizem Tuğçe BAYHAN