Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, göreve gelişlerinin ikinci yılında yapılan faaliyetleri ve çalışmaları Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısında anlattı. Faaliyet raporunun da görüşüldüğü toplantıda Arslan, şeffaf belediyecilik vurgusunu yaparak, “Artık baskılar, hakaretler, tehditler, küfürler yok. Devlet terbiyesiyle yönetilen bir Kepez Belediyesi var” ifadelerini kullandı.
 
Kepez Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı geçtiğimiz gün Birol Arslan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem dışı konuşmada Belediye Başkanı Birol Arslan, 2020 yılı belediye tarafından boyunca yapılan faaliyetlerden bahsetti. Arslan, “Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama Merkezi Başhekimi Celal Genç, Dekan Yardımcısı Hakan Eren, Hastane Müdürü Aşkın Güvenli belediyemizi ziyaret ettiler ve kısa süre içerisinde hizmet vermeye başlayacaklarının müjdesini verdiler. Mart ayında belediyemiz beldemiz adına çok kıymetli bir imza attık. Çanakkale AKUT Kepez’de konuşlanıyor. Musaaddin Kapucu Koruluğu’nun altında iki adet konteyner olacak. Bunların bir tanesi sayın valimizin ve AFAD müdürümüzün bu konteynerları kendilerine verdiler. Bu konteynerların bir tanesi ofis ve eğitim amaçlı kullanılacak. Diğerinde ise alet ve tesisatların depolandığı bölüm olacak” bilgisini verdi.
 
Arslan’ın konuşmasının ardından 2020 yılı içerisindeki bütçe Denetim Komisyonu tarafından denetlenmesinin ardından hazırlanan rapor Komisyon Başkanı Nejdet Uçar tarafından meclis üyelerine sunuldu.  
 
“YAPTIĞIMIZ EN ÖNEMLİ İŞ, KEPEZ’E BARIŞI VE HUZUR TESİS ETMEK OLDU”
İlk gündem maddesi faaliyet raporunun açıklanmasından önce Başkan Birol Arslan 2020 yılı için kısa bir sunum yaptı. Arslan, “31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimin ardından 4 Nisan 2019 tarihinde mazbatalarımızı alarak hep beraber göreve başladık ve hep birlikte ikinci yılımızı tamamlandık. Yola çıkarken manifestomuz şeffaf, kurumsal, hesap veren, birlikte yöneten, devlet terbiyesiyle yöneten bir belediye olmaktı. Bu iki yıllık süreçte şeffaf olduk ve yolsuzluğun, peşkeşin, rantın ve yozlaşmanın önüne geçtik. Tüm meclislerimizi sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınladık, hesap verdik. Geldiğimizde belediyenin bir demirbaş listesi yoktu. Artık belediyemizdeki tüm demirbaşlar sayılmış ve kayıt altına alınmıştır. Yine geldiğimiz gibi tüm birimlerimizi yeniden yapılandırıp, çalışma arkadaşlarımızı en verimli ve en üretken hale getirdik. Artık baskılar, hakaretler, tehditler, küfürler yok. Devlet terbiyesiyle yönetilen bir Kepez Belediyesi var. Adaletli olduk, hiçbir vatandaşımızı kırmadık, incitmedik. Din, dil, mezhep, renk, parti ayrımı yapmadık, gruplaştırmadık, kutuplaştırmadık ve herkesi kucakladık. Fakat bu süreçte yaptığımız en önemli iş, Kepez’e barışı ve huzur tesis etmek oldu. Artık halkıyla, esnafıyla, çalışanlarıyla, iş dünyasıyla, kurumlarıyla kavga eden, mahkemeleşen bir belediye değil; basiretli yönetici gibi davranan ve masada diyalog ile sorunlarını çözen bir yönetim anlayışını benimsedik” dedi.
 
“OLUMSUZ KOŞULLARA RAĞMEN BORÇLANMADAN, BORÇ ÖDEYEREK GERÇEKLEŞTİRDİK”
“Göreve geldiğimizde ekonomik kriz vardı. İnşaat sektörü durmuş, inşaat gelirlerimiz yoktu. Yetmezmiş gibi bir de dünyayı ve ülkemizi saran Covid-19 salgını oldu. Bu kötü süreci disiplinle yönettik” diyen Arslan, “Tasarruf yaptık, kemer sıktık, borç ödedik. Bizlere emanet edilen paranın bir kuruşunu bile lüzumsuz kullanmadık. Halkın parasını namusumuz gibi koruduk, muhafaza ettik. Kaynaklarımızı doğru kullandık, rutin belediyecilik faaliyetlerimizi eksiksiz yerine getirdik. Kordon’daki yerimize hizmet grupları üzerinden Halk Kafe yaptık ve halkımıza 1 TL’ye çay içme imkanı sunduk. Kimseye orasını peşkeş çekmedik, kimseye de rant sağlamadık. Halkın malı, halkın olacak anlayışı ile devam ettik ve anlayış ile devam edeceğiz. Hamidiye Mahallemize ek hizmet binası yaptık. Hizmeti halkımızın ayağına götürdük. 2020 yılında beldemize bin 376 adet ağaç diktik. Bin 688 adet çiçek ve süs bitkisi diktik. 2020 yılında yol ve altyapı medeniyettir dedik ve 8 bin 683 metre bordür, 6 bin 336 metre oluk, 39 bin 163 metrekare parke, bin 897 metre iki yüzlük, 304 metre sekiz yüzlük, 165 metre bin iki yüzlük beton boru döşedik. Tüm bu yatırımlar, çok büyük yatırımlar. Bunları büyük olumsuz koşullara rağmen borçlanmadan, borç ödeyerek gerçekleştirdik” diye konuştu.
 
Arslan, konuşmasının devamında, “Covid-19 salgınında halkımızın ve esnaflarımızın lehine birlikte kararlar aldık. Pandemide su fiyatlarını yüzde 50 ucuzlaştırdık. Bu faturaları da üç ay öteledik. Kapalı olan esnaflarımız katı atık ücretlerini almadık. Belediyemiz kiracılarından kapalı olanlardan pandemi boyunca kira almadık. Kısmen kapalı olanlara da kiralarında indirim yaptık. Kepez Belediyesi olarak en kaliteli ve en iyi hizmetleri halkımıza sunduk” demesinin ardından birim temsilcileri sunumlarında ayrıntılı olarak aktardı. Faaliyet raporunun ardından komisyon seçimlerine geçilerek, komisyon üyelerini seçimi gizli oy ile gerçekleştirildi.
 
Sevi Gözay UĞURLU