Meteorolojinin tahminlerine göre Çanakkale ve çevresinde hafta sonu sağanak yağışlar etkili olacak. Hava sıcaklıklarında da birkaç derecelik artış bekleniyor. 

Mart ayının son günlerinde çok bulutlu günler geçiren Çanakkale, hafta sonu yağışlı hava sisteminin etkisi altına girecek. Sıcaklıkların ise 20 dereceye kadar çıkacağı yönünde tahminler var. Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, 2 Nisan Perşembe ve 6 Nisan Salı günlerini kapsayan 5 günlük hava tahmin raporunu yayınladı. Buna göre; Çanakkale ve çevresinde 2 Nisan Cuma parçalı bulutlu geçecek. Hava sıcaklıkları en düşük 4 en yüksek ise 16 derece olacak.

Hafta sonu ise il genelinde yağmur bekleniyor. 3 Nisan Cumartesi günü, kent merkezi ve tüm ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Artışların yaşanması beklenen hava sıcaklıkları ise en düşük 9 en yüksek 20 derece olacak. Yağmur etkisi 4 Nisan Pazar günü de sürecek. Sıcaklıklar aynı seviyelerde seyredecek. Yeni haftanın ilk günü 5 Nisan Pazartesi de düşmesi beklenen sağanak yağışların yine kent merkezi ve tüm ilçelerinde etkili olması öngörülüyor. Yağmurun etkisi 6 Nisan Salı günü de hissedilecek. Sıcaklıklar 20 dereceler civarında hissedilmeye devam edecek.

Gülçin AKIN