İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik yeni bir uygulama daha hayata geçti. ‘Yayalar kırmızı çizgimiz’ sloganı ile tüm Türkiye’de başlatılan uygulama Çanakkale’de Vali İlhami Aktaş’ın katılımı ile düzenlenen program ile vatandaşlara ve sürücülere duyuruldu.
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun önderliğinde başlatılan yaya öncelikli trafik farkındalığı sağlamak amacıyla bu sene ‘Yayalar kırmızı çizgimiz’ uygulaması başladı. Tüm Türkiye’de yaya geçitlerindeki çizgilerin kırmızıya boyanması ile yaya önceliğine bir kez daha dikkat çekilmesini hedefleyen uygulama Çanakkale’de Cumhuriyet Meydanı mevkiinde bulunan yaya geçidinde Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ın katılımı ile başlatıldı.
 
Vali Aktaş’a beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük, trafik şube ekipleri, sivil toplum kuruluşları eşlik etti. Düzenlenen programda, Vali İlhami Aktaş beyaz şeritler halinde bulunan yay geçidi çizgisini kırmızıya boyamasının ardından sürücülere ve yayalara şapka, kırmızı düdük dağıttı. Yapılan uygulama hakkında bilgi veren Vali Aktaş, ayrıca sürücüleri emniyet kemerini takmaları konusunda da uyardı.
 
Işıksız yaya geçitlerindeki orta şeritler sembolik olarak kırmızıya boyanmasının amaçlandığı ve bu kapsamda ‘yay önceliğine’ dikkat çekmenin hedeflendiği çalışma için kentin birçok bölgesinde polis ekipleri konuşlanarak, bu konuda bilgi paylaşımında bulundu.
 
Uygulama hakkında değerlendirme yapan Vali İlhami Aktaş, “Bugün tüm Türkiye genelinde İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun önderliğinde ‘Yayalar kırmızı çizgimiz’ mottosuyla farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Yine bakanlığımızın uygulamasıyla uzun süredir devam eden ‘Öncelik yayanın’ yaya konseptiyle tekrar bugün böyle bir aktivite ile yaya önceliğine dikkat çekmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ölümlü kazaların önüne geçmek, yaya güvenliğini sağlamak, bu konuya vatandaşlarımızın dikkatini çekmek için arkadaşlarımız birçok yaya geçidinde aynı faaliyetleri yürütüp, bugün itibariyle şapka, kırmızı düdük ve broşürleri vatandaşlara dağıtıp, hem sürücülere hem yayalara bu konuda dikkatini çekip, sürücülerimizin yaya geçitlerinde önceliği yayalara vermesini sağlayacak çalışmalarda bulundu” dedi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN