Tokat Onbeşli Torunları Derneği üyeleri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106.yıldönümü vesilesiyle Çanakkale’ye gelerek 106 dakika nöbet tuttu. Kordon’da gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik ile Çanakkale Zaferi’nin önemine dikkat çektiler.
 
Çanakkale Savaşlarında savaşarak hayatını kaybeden şehitleri anmak için Çanakkale Zaferi’nin 106.yıldönümünde Çanakkale’ye gelen Tokat Onbeşli Torunları Derneği üyeleri, anlamlı bir etkinlik düzenleyerek Deniz Zaferinin 106.yılına ithafen Çanakkale’de 106 dakika nöbet tuttular.
 
Tokat Onbeşli Torunları Derneği Başkanı Saffet Gümüş, etkinlikte yaptığı açıklamada, “106 yıl önce atalarımız, dedelerimiz bu toprakları bize vatan kılmak ve hilali göklere yükseltmek için mücadele vermişler.  Çanakkale Şehitlerimiz başta olmak üzere, vefat eden gazilerimiz ve bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Çanakkale sadece bir il ismi değildir. Çanakkale, hilalin göklerde dalgalanması, ezanın minarelerde okunması, büyük Türk Halkının vatanına kavuşmasıdır.  Çanakkale bir şehir adı değildir. Çanakkale, şehitler diyarı, onbeşliler diyarı ve Seyit Onbaşıların diyarıdır. Çanakkale ne denizden ne de karadan geçilmez çünkü Türk Halkı güçlü bir halk. Çünkü geçmişte olduğu gibi şimdiki gençlikte de iman gücü var” diye konuştu.
 
“TEK DERDİMİZ VATAN OLSUN”
“106 gün önce bizi bölmek isteyen güçler bugün de yine sahadalar.  106 yıl önce yokluk içinde savaşmıştık ama artık İHA’ları, SİHA’ları, tankları yapan güçlü bir Türkiye var” diyen Gümüş, “Türk halkı olarak bizi bölmeye çalışanlara izin vermememiz lazım. Buradan siyasetçilere de sesleniyorum; kimsenin sevdası koltuk olmasın. Tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak hepimizin derdi olsun. Tek derdimiz vatan olsun. Çünkü çok zor şartlar altında bize bu vatanı emanet eden atalarımızın emanetine sahip çıkmazsak, yarın onun vebalini bizden sorarlar” ifadelerini kullandı.
 
“GENÇLERE SEYİT ONBAŞILARI, ONBEŞLİLERİ ANLATMAMIZ LAZIM”
Gümüş, “Gençlerin Çanakkale’ye gelmesini istiyorum. Gençlere Seyit Onbaşıları, onbeşlileri anlatmamız lazım. Çünkü bu onbeşliler, buraya bayrak için, namus için, vatan için geldiler. Bizler de bu vefa borcumuzu ödemek için 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 106. yıldönümü dolayısı ile 106 dakika nöbet tutacağız. Bizim asıl amacımız Tokat’tan buraya yürümekti. Pandemi dolayısı ile yürüyüşü iptal ettik ve burada şehitlerimizin anısına 106 dakika nöbet tutacağız”
 
Gizem Tuğçe BAYHAN