Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir takım temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 106. Yıl Dönümünde Çanakkale olacak.

Millet İttifakı’nın ortakları CHP ve İYİ Parti’nin liderleri farklı programlar ile Çanakkale Zaferi’nin coşkusuna ortak olacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çanakkale programına Biga ilçesinden başlayacak. İstanbul’dan
karayolu ile Çanakkale’ye gelecek olan Akşener, saat 11.30’da Biga’da esnaf ziyaretleri gerçekleştirecek. Sonrasında ise kent merkezine gelerek burada esnaflarla bir araya gelecek olacak Akşener, Çanakkale Şehitler Abidesi’ne gidecek.  Şehitlik ziyaretleri ardından Eceabat ilçesine geçecek olan İYİ Parti lideri, saat 16:00’da Eceabat Belediyesini ziyaret ettikten sonra Çanakkale’den ayrılacak. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Tekirdağ İl Başkanlığı açılış programına katıldıktan sonra Çanakkale’ye gelecek. Saat 15:00’de kentte olması beklenen Kılıçdaroğlu, ziyaretlerine Eceabat ilçesine bağlı Alçıtepe Köyünden başlayacak. Burada muhtarlar ve vatandaşlarla yapacağı sohbetin ardından Çanakkale Şehitler Abidesi’ne geçecek. Aynı saatlerde abidede olması beklenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte çelenk sunumu yapacak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, programına Gelibolu ilçesinde devam edecek. Bolayır Köyü’ndeki Namık Kemal’in mezarı ve Süleyman Paşa türbesine gidecek olan Kılıçdaroğlu daha sonra Gelibolu Belediyesine misafir olacak. Akşam yemeğinde şehit aileleri farklı ülkelerden gelen misafirlerle bir arada olması beklenen CHP lideri, bir gün sonraki Yerel Yönetimler İşbirliği çalıştayı2na katılmak üzere akşam saatlerinde yeniden Tekirdağ’a dönecek.  

Sevi Gözay UĞURLU